Rammo: keha oli väsinud, vaim oli väsinud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo.
Karl-Martin Rammo. Foto: Ott Kallas

Laser Standardi klassi purjetaja Karl-Martin Rammo oli maailmameistrivõistlustel saadud 40. kohas pettunud.

«Tulemus on tõesti lootustest kõvasti madalam. Samas oli lootusel hea tulemuse osas sel MMil suhteliselt suur osakaal. Põhjusi selleks on palju. Esmalt venis novembris peetud MMi tõttu hooaeg 11 kuu pikkuseks, mille jooksul pidin suutma tippvormi ajastada kolmele korrale. Nagu näha, siis see mul ei õnnestunud. Kõrge tulemus oli arusaadavalt seotud lootusega, et ma suudan selle kolmanda vormikõvera ka tõeks teha,» otsis purjetaja põhjuseid, miks hooaja olulisim võistlus välja ei tulnud.

Omaanis Al Mussanah'is peetud MMil valitsesid kogu nädala jooksul vaiksed tuuled, mis Rammole ei sobi. «Teadsin juba varem, et Omaanis ootavad minu jaoks üpris keerulised olud, kuid eeldasin, et nii pika regati jooksul tingimused varieeruvad vähe rohkem ja sisse tuleb ka päevi, mis minule rohkem peaks sobima ja seeläbi mulle positiivse laengu annavad ja raskematest päevadest läbi aitavad. Ent tingimused olid pigem ühekülgsed, täpselt sellised, mis minu nõrgimaks lüliks ja lisaks puudus mu sõidus igasugune voolavus ja loomingulisus, kõik oli väga nurgeline ja terve regati jooksul head tunnetust ei tekkinudki. Keha oli väsinud, vaim oli väsinud,» rääkis Rammo, kes on juba paar aastat eraldi arendada püüdnud ka vaikse tuulega oludes hakkama saamist. «Kindlasti saab vaikse tuulega edasi areneda. Tugev tuul nõuab lihtsalt rohkem füüsilist ja see on kergem kiiresti paika saada, mõne aastaga. Seetõttu olen selles juba praegu hea, vaikne tuul nõuab rohkem lihvimist, kiirused ja vahed on väiksemad. Ma olen vaiksele tuulele rõhku pannud juba paar aastat, alustades hooaega Floridas 40-päevase laagriga. Seal on enamasti vaiksed tuuled. Sama kavatsen teha ka järgmise hooaja alul, jaanuar-veebruar,» räägib sportlane.

Samas ütleb 24-aastane sportlane, et elu parim hooaeg on tema jaoks toonud uue taseme ning ta suudab maailma tippudele vastu saada. «Et MM välja ei tulnud, ma pikalt põdeda ei kavatse. Mul on seljataga selgelt kõige edukam hooaeg. Mina tean ja ka mu konkurendid teavad, et minu tase on kõrge, seda näitab ka fakt, et MMi esikolmikust kõiki, esikümnest kaheksat olen ma sel hooajal võitnud ja usun, et teen seda ka edaspidi,» on ta enesekindel. Teise eestlasena MMil kaasa teinud Kaarel Kruusmägi sai 87. koha. Maailmameistriks tuli mitmekordne maailmameister ja olümpiavõitja, brasiillane Robert Scheidt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles