Napoli püstitas Meistrite liigas ületamatu rekordi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Napoli ründestaar Gonzalo Higuain.
Pettunud Napoli ründestaar Gonzalo Higuain. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniirile tõmmati kolmapäeva õhtul joon alla. Tänavusel alagrupiturniiril püstitati ka üks rekord, mida ületada ei ole võimalik.

Ülimalt tihe heitlus leidis tänavu aset F-alagrupis, kus koguni kolm meeskond kagusid 12 punkti. Tänu parematele väravate vahele teenis lõpuks esikoha Dortmundi Borussia, teiseks tuli Londoni Arsenal ja kolmandaks jäi Napoli. Napolist sai Meistrite liigas läbi aegade esimene klubi, kes on kogunud alagrupiturniiril 12 punkti ja jäänud sellega neljaliikmelises grupis kolmandaks.

Ühtlasi on 12 punkti maksimaalne summa, millega on võimalik üldse Meistrite liiga alagrupis kolmandaks jääda. Seega pole ühelgi klubil võimalik Napoli «rekordit» üle lüüa ning seda on võimalik vaid korrata.

«Tegemist on puhtalt halva õnnega, kuna võitsime kuuest mängust neli ja langesime ikka konkurentsist, sellist asja ei juhtu tihti,» sõnas Napoli ründestaar Gonzalo Higuain uefa.com’ile. «Kui mõni meeskond teenib vaid ühe või kaks võitu ja pääseb kuue või seitsme punktiga edasi, siis see valmistab pettumust.»

Samas tasub märkida, et G-alagrupis piisas Peterburi Zenitile teiseks kohaks vaid 6 punktist. Minimaalne punktisumma, millega oleks võimalik alagrupis teist kohta tagada on 5 silma. Seega oldi absoluutsele rekordile lähedal ka selles kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles