Soome poksitipp kaebab Saksamaa meeskonna kohtusse

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius.
Robert Helenius. Foto: SCANPIX

29-aastane Soome tipp-poksija Robert Helenius ja tema isa Karl Helenius kaebavad kohtusse Saksamaa meeskonna Sauerland, kuna viimased on soomlasi väidetavalt petnud.

Heleniused väidavad, et Sauerland muutis napilt enne lepingu allkirjastamist seal seisvaid tingumisi ning soomlased polnud muudatustest midagi kuulnud. Robert Helenius tunnistas Ilta-Sanomatele, et oli toona 23-aastane noormees ning allkirjastas lepingu liiga lihtsameelselt.

Ootamatult selgus, et Helenius kirjutas alla paberile, mille alusel hakati talle maksma kokkulepitust rohkem kui poole väikseimaid tasusid. Oma enese rumalusena andis ta lepingule allkirja ilma advokaatide või juristide juuresolekuta.

Heleniust on peetud üheks potentsiaalseks WBO tiitlinõudlejaks, kuid ebaõiglane leping on karjääri seganud. Ta tunnistas ajalehele, et on korduvalt mõlenud karjääri lõpetamisele ning ta ei taha Sauerlandi meeskonna eest poksida, kuna viimased on Heleniust petnud.

Väidetavalt on Saksamaa poksimeeskond aga suurtes rahaprobleemides ning kui kohtus peaksid nad Heleniuste vastu kaotajaks jääma siis on Sauerland üliraskes seisus.

Helenius pidas viimase matši selle aasta märtsis, kui võitis Michael Sprotti. 2011. aasta detsembris alistas ta kodusel Hartwall Arenal Dereck Chisora. Ta on võitnud kõik profikarjääri jooksul peetud 19 matši, neist 11 nokaudiga.

Hetkel hoiab ta WBO edetabelis 9. kohta. Esikohal on Alex Leapai, kes kevadel kohtub tiitlimatšis Vladimir Klitškoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles