Eesti koondis jäi kodus väsimuse tõttu võiduta

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avapoolajal hoidis Eesti rünnakut üleval karistusvisetel hiilanud Uku-Tanel Laast.
Avapoolajal hoidis Eesti rünnakut üleval karistusvisetel hiilanud Uku-Tanel Laast. Foto: Margus Ansu

«Oli näha, et meie olime rohkem väsinud – võib-olla polnud me kontrollmängude tihedast graafikust veel toibunud, aga vastaste agressiivse kaitse vastu jäime selgelt hätta,» nentis eilse mängu järel Eesti käsipallikoondise peatreener Jüri Lepp. Eesti rahvusmeeskond pidas eile Põlvas 2015. aasta MMi valikmängu Portugaliga ja pidi vastu võtma 17:25 kaotuse.

Mäng Põlva Mesikäpa hallis algas tasavägiselt ja väravatevaeselt: esimesest poolajast oli mängitud rohkem kui pool, kui seis oli endiselt 4:4. Peatreener Lepp jäi hoolealuste avapoolajaga igati rahule.

«Esimene poolaeg oli ju küllaltki lootustandev ja seda suuresti tänu väravavahi supermängule,» kiitis Lepp Eesti meeskonna väravasuul seisnud Maris Aleksejevit.

Pärast väravatevaest algust sai oma mängu paremini käima Eesti, kelle poolt realiseeris edukalt seitsme meetri karistusviskeid üleplatsimeheks kerkinud Kehra mängumees Uku-Tanel Laast. Kui vahepeal oli tablool koguni seis 9:6, siis poolajapausile mindi 10:9 Eesti üheväravalises eduseisus.

Ka teist poolaega alustasid eestlased paremini, ent pärast 12:12 viigiseisu sai Portugal kindlalt ette ja enam eduseisu käest ei andnud – tulemuseks kindel 17:25 võit.

«Teise poolaja alguses jätsime arvulise ülekaalu kasutamata ja vastased tulid kiiresti järele. Poolaja keskel kiskus vahe juba väga suureks, sest me kuidagi ei saanud oma võimalusi ära realiseeritud,» nentis Lepp.

Eilne kaotus oli Eestile 2015. aasta MM-valiksarjas kolmas kaotus ja ainukesena pole tabelisse saadud ühtegi punkti. Ees ootavad teise ringi mängud ning juba pühapäeval kohtutakse võõrsil taas Portugaliga.

Eesti parimana viskas Laast seitse väravat, Portugali resultatiivseimad olid nelja tabamusega Rui Silva ja Pedro Portela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles