Tallinna Kalevile kaotanud Sõber: vastased tahtsid rohkem

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Kristjan Teedema

Balti korvpalliliigas play-offi pääsu eest heitlevate kahe Eesti klubi duellis kaotas Rakvere Tarvas pühapäeval võõrsil Tallinna Kalevile 73:75. Kalevlased tõusid A-alagrupis koos Tarvaga võrdselt kolme võidu ja viie kaotusega jagama viiendat kohta. Omavaheline teine kohtumine peetakse Rakveres 11. veebruaril.

«Vihane andmine algusest kuni lõpuni, kus kodumeeskond tahtis rohkem ja saigi oma tahtmise,» rääkis Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. «Meil olid samuti võimalused mängu enda kasuks pöörata aga seekord läks teistpidi."

Rakverlaste lootsi sõnul võis lõppresultaadile jätta oma jälje põhimängujuhi Giedrius Gustase varajane väljalangemine - Tarva leegionär sai kolmanda veerandaja lõpus kirja oma viienda vea. Samas polnud Sõbral etteheiteid kogenud leedulast asendanud 19-aastasele Sander Saarele. «Natukene segadust meil Gustase lahkudes tuli, aga Saare teenis tublisti mänguaega ja sai rolliga ilusasti hakkama,» märkis Sõber.

Maris Laksa vähene mänguaeg oli peatreeneri ütlusel tingitud vigastusest. «Laksa sai reide päris valusa «puuka» ja seejärel olidki meie ainsad «suured» kahemeetrine Keerles ja temast kolm sentimeetrit lühem Umbraško,» rääkis Sõber.

Avapoolaja järel kuue punktiga (43:37) pealinna klubi vastu juhtinud Tarva edukamana panustas vahetusest mängu sekkunud ja kokku 30 minutit platsil viibinud Kristo Saage 21 punkti, 4 lauapalli ja 3 vaheltlõiget. Gustas toetas meeskonda 14 punkti ja 4 korvisööduga, Rait Keerles sai kirja 9 punkti ja 8 lauapalli ning Juris Umbraško 9 punkti ja 5 lauapalli.

Lauavõitlust kindlalt (52-35) kontrollinud Kalevi resultatiivseim oli gaanalane Asenso Ampim 20 punkti ja 11 lauapalliga (neist seitse ründelauast). Reimo Tamme kontosse kogunes 18 ja Raido Roos lisas 13 punkti. Lisaks Ampimile sooritas kaksikduubli veel Renato Lindmets 11 punkti ja 10 lauapalliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles