Hea töö: Kriit sai Giro 13. etapil kuuenda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit
Kalle Kriit Foto: Cofidis

Ainsa eestlasena Itaalia velotuuri jätkav Kalle Kriit (Cofidis) otsustas esimest korda selle tuuri jooksul jooksikute grupiga ühineda ning kohe oli tegemist eduka äraminekuga - jooksikud jäid püüdmatuks ning Kriidile etapilt kuues koht!
 

Kriit põgenes koos 16 kaaslasega peagrupist, kui 223 kilomeetri pikkusest etapist oli sõidetud 62 kilomeetrit. Vahepealsetel tõusudel grupp küll lagunes, kuid finishisirgele läksid 10 meest praktiliselt koos, vahendab rattaprofid.com.

Kriit tegi võimsa spurdi tõustes finishisirgel mitme koha võrra, kuid ei suutnud paremat kuuendast kohast. Etapi võitis itaallane Manuel Belletti (Colnago), teise koha sai Gregory Henderson (Sky) ning kolmas oli Iban Mayoz (Footon). Muide võitja elab finishikohast kõigest viie kilomeetri kaugusel.

Peagrupp jõudis finishisse võitjast 7.26 hiljem.

Üldarvestuses tänane etapp esimeste seas suuri muutusi ei toonud. Liidrina jätkab austraallane Richie Porte (Saxo Bank), teisel kohal on hispaanlane David Arroyo (Caisse d´Epargne) ja kolmas horvaat Robert Kiserlovski (Liquigas). Kriit tõusis 104. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles