Triisa ja Meeru seljatasid Dakaril edukalt Atacama kõrbe

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meeru.
Mart Meeru. Foto: Facebook/ HT Honda Rally Raid

Lõuna-Ameerikas jätkuval Dakari rallil sõideti täna 605 kilomeetri pikkune katse, mis läbis ka Atacama kõrbe. Toomas Triisa ja Mart Meeru näitasid tavapäraselt head kiirust, lõpetades katse vastavalt 35. ja 46. kohaga.

Rajal napilt alla kaheksa tunni veetnud Triisa kaotas katse võitnud üldliidrile Marc Comale 1:22.45 ja korra kergelt kukkunud Meeru 2:00.11. Üldarvestuses on nii Meeru kui ka Triisa täpne lõppkoht veel selgumisel, sest kõik sõitjad pole tänase katse finišisse jõudnud. Liidrina jätkab aga Coma, kelle edu Juan Barreda Borti ees on 52 minutit ja 36 sekundit. Jordi Viladoms kaotab kolmandana Comale juba üle kahe tunni.

Autode arvestuses võitis tänase katse Orlando Terranova Minil, edestades samuti Minil sõitvat Nani Romat ligi 11 minutiga. Kolmanda koha sai Giniel de Villiers Toyotal. Üldliider Roma edestab teisel kohal olevat Stephane Peterhanselit Dakari kohta ülinapi viie ja poole minutiga, Nassir Al-Attiyah kaotab kolmandana Romale juba 56 minutiga. Neljas on Terranova, kogu esinelik keerab Mini rooli.

Dakari ralli lõpuni on jäänud veel vaid kaks etappi, homme sõidetakse El Salvadorist La Serenasse. Katse pikkus on 350 km, ent sellele lisandub teist sama palju ülesõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles