Schumacheri peavigastus kolmekordistab enneaegse surma riski

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Oxfordi Ülikooli ja Stockholmi Karolinska Instituudi teadlasid avaldasid, et raske peatrauma kolmekordistab enneaegse surma riski. Vastavast uuringust räägiti seoses Grenoble’i haiglas koomas viibiva Michael Schumacheri juhtumiga.

Eile teatati Saksamaa meedias, et Schumacher võibki jääda elu lõpuni koomasse. Samas avaldasid mitmed eksperdid arvamust, et kui Schumacher tuleb ka koomast välja, siis peab ta harjuma senisest hoopis teistsuguse eluga.

Nüüd on avaldanud inglased ja rootslased, et kui Schumacher ka ärkab koomast, siis on enneaegse surma risk tavapärasest tunduvalt suurem. Vastavalt definitsioonile loetakse enneagseks surmaks juhtumeid, kui inimene sureb enne 56. eluaastat. Peamisteks enneaegse surma põhjusteks on arstide uuringute hinnangul enesetapp või surmaga lõppevad õnnetused nagu autoavariid või kukkumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles