Dakari ralli võitja otsustas skandaalne tiimikorraldus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nani Roma ja kaardilugeja Michel Perin Dakari ralli võitu tähistamas.
Nani Roma ja kaardilugeja Michel Perin Dakari ralli võitu tähistamas. Foto: SCANPIX

Dakari ralli üldvõit läks Mini meeskonna hispaanlasest sõitjale Nani Romale (kaardilugejaks prantslane Michel Perin), kes edestasid meeskonnakaaslast Stephane Peterhanselit Prantsusmaalt (kaardilugejaks kaasmaalane Jean-Paul Cottret).

Reedel otsustas Mini meeskond positsioonid külmutada, kuna esimesed kolm autot olid nende omad ning taheti kindlasti kolmikvõit kätte saada ja mitte riskida. See vihastas aga teisel kohal olnud Peterhanselit, kes möödus eelviimasel katsel Romast ja läks ise liidriks. Eilsel viimasel katsel võttis ta siiski demonstratiivselt kiiruse maha ja lasi Romal võita. Kaotust Romale oli lõpuks 5.38.

Kolmanda koha sai kolmas Mini tiimi sõitja Nasser Al-Attiyah (+56.52).

Tsiklite arvestuses kuulus Dakari ralli võit Marc Comale (KTM), kes edestas oma tiimikaaslast Jordi Viladomsi tunni ja 52 minutiga. Kolmandale kohale sõitis end Oliver Pain (Yamaha). Mart Meeru koht oli kokkuvõttes 40. (+16.14.41) ja Toomas Triisa 52. (+21.29.23).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles