Eestlane jätkab napi eduga Toyota vormelisarja liidrina

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump (keskel).
Martin Rump (keskel). Foto: Bruce Jenkins/TRS

Uus-Meremaa vormel-Toyota sarjas kihutati nädalavahetusel kolmas etapp, mis Martin Rumpile algas väga edukalt, ja kuigi lõpuks koges noor Eesti võidusõitja ka veidi ebaõnne, säilitas ta siiski liidrikoha sarja punktitabelis.

Laupäeva hommikul sõidetud kvalifikatsioon õnnestus Rumpil parimal võimalikul moel, sest Highlandi Parki ringraja esimeses ajasõidus saavutas ta teise aja, mis tähendas ka stardikohta esireas. Teises kvalifikatsioonis, kus jagati stardikohti kolmandaks võistlussõiduks sündis aga uus rajarekord, mis andis eestlasele ka loomulikult parima stardipositsiooni. Avasõidus tegi Rump õnnestunud stardi ja tõusis kohe liidriks ning seda kohta ta enam ei loovutanud.

«Nädalavahetus oli sündmusterohke,» kommenteeris Rump. «Ajasõitudes sõitsin kiireima ringiaja, mis uues Highlands Parki ringrajal üldse kunagi välja sõidetud. Esimeses sõidus startisin teiselt kohalt, hea stardiga sain kohe esimeseks ja edasi oli küsimus heas hoos ja rütmis.»

Pühapäeva hommikul aga avanesid taevaluugid ja nädalavahetuse teine võistlussõit peeti maha märjal rajal. Kuna esimese sõidu kaheksa parimat startisid teise sõitu pööratud järjestuses, tähendas see Rumpile 8. stardikohta. Stardi järel õnnestus Rumpil paari möödasõiduga tõusta paremusjärjestuses mõne koha võrra, aga seejärel kaldus ta ühes kurvis rajalt välja, mille tagajärjel sai ka auto veidi kannatada. Siiski jõudis eestlane finišisse ja sai kirja 9. koha. Kahjuks aga kolmandaks võistlussõiduks mehaanikutel autot korda saada ei õnnestunud.

«Teine võistlussõit oli esimene vihmasõit antud libedal ja tolmusel rajal ning alustada tuli ümberpööratud järjestuses 8. kohalt,» rääkis Rump. «Esimeste ringidega tõusin keerulistes oludes ja halvas nähtavuses 6. kohale, aga kolmandas kurvis libisesin trajektoorilt kergelt välja vastu vahetult raja kõrval asuvat betoonseina. Hoolimata tekkinud kahjustustest lõpetasin sõidu 9. kohaga. Hilisemal analüüsil selgus, et kahjustused olid eeldatust suuremad ning seetõttu järgmisesse starti autot sõidukorda ei saadud. Järgmiseks nädalavahetuseks kolime põhjasaarele, kuhu lähen sarja liidrina.»

Rump säilitas Uus-Meremaa vormel-Toyota sarjas napi liidrikoha, edu lähima konkurendi ees on vaid 2 punkti. Sarjas on veel sõitmata kaks etappi ehk siis kokku kuus võistlussõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles