Jalgpallikoondis jäi ilma teisest Raio Piirojast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kivisild oli poisiklutina lootustandev jalgpallur, kuid teeb nüüd suuri tegusid hoopis võrkpallis.
Meelis Kivisild oli poisiklutina lootustandev jalgpallur, kuid teeb nüüd suuri tegusid hoopis võrkpallis. Foto: Andres Kalvik

Eesti võrkpallikoondise pesamunale Meelis Kivisillale ennustati säravat karjääri jalgpallurina, kuid 19-aastane ja 198 cm pikkune noormees ei kahetse oma valikut.



Spordiga sobitas Kivisild poisi­klutina sinasõprust jalgpallitrennis, kuid õige pea hakkas ta käima paralleelselt ka Teet Tibari juhendamisel võrkpalli toksimas.

Sõprade eeskujul sai vutt Kivisilla üle nii palju võimust, et ta võrkpalli viieks aastaks sootuks unustas. Eesti jalgpallikoondisele oli sirgumas Raio Piirojale vääriline partner keskkaitses, kuid...

Vana arm ei roosteta ja kolm aastat vanema venna Kaupo eeskujul naasis Meelis Kivisild Viljandi SK võrkpallitreeningutele, uueks juhendajaks sai Egon Edo. 14-aastaselt langetas koos Itaalia klubi Genua Sampdoria noortevõistkonda kuuluva Joonas Tammega koos trenni teinud Kivisild lõpliku valiku võrkpalli kasuks.

«Jalgpallitreener ennustas Meelisele juba 7. klassis koondisekohta. Ma ei saanud kehvem mees olla ja ütlesin, et kunagi esindad sa Eestit võrkpallis,» meenutas Edo Kivisilla senise elu üht murranguhetke. «Ma ei pea õnneks oma sõnu sööma.»

Sihvaka ja kerge kondiga Kivisilla valik pani kadedusest hambaid krigistama ka kergejõustikutreenereid, sest ta võitis TV 10 olümpiastardis kõrgushüppe tulemusega 1.45.

«Jalgpalli tõsised treeningud mulle ei istunud,» põhjendas Kivisild. «End mitme ala vahel jagades võid jääda halliks keskmikuks. Otsuseid tuleb langetada õigel ajal.»

Kivisilla arengule andis tugeva tõuke Audentese gümnaasiumi õppima tulek ja Raul Reiteri käe all kaks korda päevas harjutamine. «Ei kujuta ette, mis minust saanuks, kui ma poleks Tallinna tulnud,» ütles Kivisild.

Kõige hämmastavam on Kivisilla esiletõus aga tänavu. Suvel põlveoperatsioonil käinud ja seetõttu hooaja esimesel poolel ainult trenni teinud Kivisilla tulekuga nihkus paika viimane tükike Tallinna Selveri mosaiigis ning klubi võitis kevadel Eesti-Läti ühisliiga ja Eesti meistrivõistlused.

«Kui olin paar kuud mänginud, tekkisid pähe mõtted, et võib-olla saan koondisekutse. Arvan, et Avo Keel (Selveri ja koondise treener – toim) tegi valiku minu ja Martin Ruuli vahel. Ma polnuks pettunud, kui väljavalituks osutunuks Ruul,» kinnitas Kivisild.

Koht koondises käes, polnud Kivisillal kavas vahetusmängijate pingile külmetama jääda. Eelmisel nädalal Baris peetud Euroopa meistrivõistluste valikturniiril sekkus Kivisild kahes esimeses mängus Saksamaa ja Montenegroga vahetusest, enne kui viimases kohtumises Horvaatiaga Raimo Pajusalu lõplikult enda asemele pingile istutas.

«Ise ka imestan, et kõik on nii kiiresti käinud, kuid ma ei hakka ühe turniiri põhjal suuri järeldusi tegema. Arenguruumi on mul palju,» hoiab Kivisild madalat profiili.

Täpselt kahe kuu pärast juubelit tähistav Kivisild alustas mullu sügisel õpinguid TTÜ tootearendus tootmistehnika erialal, kuid tunnistas, et valik ei sobinud talle ja kavatseb uut õppeaastat alustada TLÜs.

Tõusvate tähtedega intervjuud tehes on kohustuslikuks küsimuseks: millal kavatsetakse kodumaa tolm ketsidelt pühkida ja end laias ilmas proovile panna?

«Järgmisel hooajal mängin kindlasti Selveris. Peaeesmärk on terve püsida, sest olen pidevalt vigastustega kimpus. Peamiselt on häda teinud põlved,» märkis Kivisild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles