Sõber: olen täitsa rahul, vägev värk

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvase peatreener Andres Sõber.
Rakvere Tarvase peatreener Andres Sõber. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti korvpalli meistriliigas tänavu kahe suurklubi, Tartu Rocki ja Kalev/Cramo, vastu seni kõik neli omavahelist vastasseisu kaotanud Rakvere Tarvas tegi lõpuks pealinna klubi selja prügiseks.

Rakverlased alistasid valitseva meistermeeskonna reedel koduste poolehoidjate toel 83:73 (poolaeg 37:35).

«Olen täitsa rahul, vägev värk,» lausus Tarva peatreener Andres Sõber. «Külalised polnud täna kõige teravamad ja tahtsid meile jalutuskäigu tempo peale panna aga meil sujus jällegi hästi ning hakkasime kohe alguses tempokalt tegutsema.»

Sõbra sõnul on Kalev/Cramo treenerid Alar Varrak ja Martin Müürsepp teinud meeskonnaga kõvat tööd, kuid rasked sõidud ja mängud kõrgetasemelistes sarjades avaldavad tahes tahtmata oma mõju. «Olen selle kõige omal nahal läbi teinud ja mõistan seetõttu nende olukorda,» märkis ta. «Hetkel pole neil lihtsalt kõige paremad ajad. Meil seevastu on hea minek sees ja püssirohtu jätkub. Usun, et järgmistelgi külla tulevatel meeskondadel saab Kastani Arenal olema sama raske.»

Suuri muudatusi turniiritabelis viimane mäng kaasa ei toonud - Kalev/Cramo püsib 16 võidu ja kahe kaotusega teisel ja Tarvas 16 võidu ja kuue kaotusega kolmandal real. Juhtohjad on endiselt Rocki käes, kel kirjas 19 võitu ja üks kaotus.

Väärtuslikke võidupunkte aitasid Tarval Kalev/Cramo vastu sepistada ja andsid skooritegijatena suurema panuse Rait Keerles 20, Kristo Saage 15, Juris Umbraško 13 ja Gregory Jenkins 12 punktiga.

Maris Laksa toetas kaaslasi üheksa ja Sander Saare seitsme punktiga. Silver Leppik lisas viis punkti ja seitse lauapalli ning kolmanda veerandaja keskel viienda vea järel platsilt lahkuma pidanud meeskonna kapten Giedrius Gustas kaks punkti ja kuus korvisöötu.

Üheksanda mängijana platsil käinud Mihkel Kurg minutiga statistikasse end kirjutada ei jõudnud.

Kalev/Cramo resultatiivsemad olid nende välistäiendused: Vlad Moldoveanu viskas 19 punkti, kaksikduubliga hakkama saanud Frank Elegari arvele jäid 17 punkti ja 13 lauapalli, Curtis Millage kontosse 10 punkti.

Ehkki Jenkins võttis rakverlaste kasuks lauast maha seitse ja Keerles viis palli, kujunes lauavõitlus numbritega 41:25 pealinlaste pärusmaaks. Pallikaotustega patustasid seevastu väljakuperemehed vaid kaheksal ja külalised 16 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles