Sammelselg pidi end vahetult enne võistlust «paksuks» sööma

, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim- Tanel Sammelselg Sotši olümpial.
Siim- Tanel Sammelselg Sotši olümpial. Foto: Liis Treimann

Siim-Tanel Sammelseljale olümpiale saadetud tuttuued suusad olid sentimeeter pikemad kui vaja. Kuna suuskade pikkus peab olema reeglite järgi kooskõlas sportlase kehakaaluga, jäi Sammelseljale kaks võimalust: kas suusad lühemaks saagida või end «paksuks» süüa.

«Ei tahtnud suuski lõhkuda, need läinuks tasakaalust välja,» selgitas Sammelselg, miks valis teise võimaluse. «Nende suuskadega ei tohtinud kaaluda alla 63,1 kilo, aga veel eile hommikul näitas kaal 61,5. Seega pidin sööma palju banaani ja jooma hulga vett peale, et õiget kaalu saavutada.»

Võistlus eestlasel aga ebaõnnestus täielikult. Õhukaar küündis kõigest 73 meetrini ja vastutasuks olümpiamängude viimane koht.

«Tõukasin ära kõvemini kui pidanuks. Tahtsin saada rohkem, sain vähem. Kahju. Suur mägi on mulle sobivam, loodan seal paremat tulemust, muidu oleks nukker koju minna,» selgitas ta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles