Tarvas alistas Balti liigas Tallinna Kalevi ja pääses play-offi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva mängumehed.
Rakvere Tarva mängumehed. Foto: Kristjan Teedema

Täna kohtusid Rakvere spordihallis Balti liiga raames kaks Eesti meeskonda - Rakvere Tarvas ja Tallinna Kalev. Enne seda lahingut oli mõlemal klubil tabelis kirjas kolm võitu ja seitse kaotust. Pärast tänast mängu sai ühe võidu oma nimekirja lisada Rakvere Tarvas, kes oli tulises kohtumises üle Tallinna Kalevist 81:77. Selle võiduga sai Tarvas alagrupitabelisse kirja neljanda võidu, kindlustades sellega ühtlasi alagrupi viienda koha ja edasipääsu play-offi.

Mängu esimesed minutid möödusid tasavägiselt, võistkonnad hoidsid üksteisega võrdselt sammu. Mängu viiendal minutil aga läksid ohjad täielikult Tarvase kätte. Veerandaja lõpus suutis Tarvas visata 17 punkti Kalevi nelja vastu, mis tähendas Tarvase kindalt edu esimese veerandi järel 27:13. Teise veerandajaga kõik muutus ning mäng muutus põnevaks. Külalismeeskond tuli kindlalt mängu tagasi ja poolaja lõpuks oligi Tarvase edu kahanenud vaid kolmepunktiliseks, seisuks 41:38, vahendas basket.ee.

Rakvere Tarvas ei andnud survele alla ja võitles terve kolmanda neljandiku täie rauaga. Esimestel minutitel tehti kiirelt 9:0 vahespurt, kuid Kalev täielikult veel alla ei olnud andnud ning enne viimast otsustavad veerandit oli Rakvere peal seitsme punktiga 61:54. Viimasel mängu veerandajal käis tihe rebimine, aga lõpuks olid kindlamad siiski Andres Sõbra hoolealused 81:77.

Rakvere parimad mängumehed olid seekord Maris Laksa 21 ja Rait Keerles 18 punktiga, kes mõlemad tõid ka vastavalt neli ja viis lauapalli. Tänase mängu üleplatsimeheks oli Reimo Tamm, kes tõi 28 silma ja viis lauapalli. Hea mängu Kalevilt tegid veel Kaido Saks ja Renato Lindmets, kes viskasid 11 punkti.

Tänane võit oli Tarva neljas ning kuna sellega kindlustati A-alagrupis viies koht, pääseti viimasena edasi play-offi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles