ROKi rootslannast asepresident oma hokimeestele: te olete kehvad kaotajad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunilla Lindberg (paremal).
Gunilla Lindberg (paremal). Foto: SCANPIX

Rootsi Olümpiakomitee peasekretär ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee asepresident Gunilla Lindberg võttis teravalt sõna oma riigi jäähokikoondise aadressil.

Rootsi koondis avaldas ROKi aadressil pahameelt, kuna vahetult enne Sotši olümpiamängude pühapäevast finaalmängu Kanada vastu käskis ROK meeskonnast eemaldada Nicklas Bäckströmi, kelle organismist leiti lubamatult suures koguses ainet Zyrtec-D.

Tegemist ei ole ROKi poolt keelatud ainete nimekirja kantud ainega, ent selle kogus uriinis ei tohi ületada teatud piiri. Enda sõnul juba seitse aastat ninakinnisuse vastu allergiaravimit kasutanud Bäckström oli küll teadlik, et tema ravimis sisaldub ka Zyrtec-D'd, ent ta ei pidanud selle kasutamist keelatuks. Rootslaste meeskonna juht Tommy Boustedt väitis, et ilmselt olid ROKil proovide tulemused teada juba varem, aga nende avalikustamise puhul oli tegu rootslaste vastase vandenõuga.

Lindberg vastas süüdistustele teravalt. «Nad on lihtsalt kehvad kaotajad. Miks peaks ROK Rootsi jäähokimeeskonna vastu mingit vandenõud arendama? See jutt kõlab väga tobedalt,» lausus Lindberg Aftonbladetile, lisades, et kõige suurema vea tegid rootslased ise, kui ei teavitanud Bäckströmi ravimist rahvusvahelist antidopinguagentuuri (WADA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles