Keerlese ja Jenkinsita jäänud Tarvas kaotas Soomes

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas
Rakvere Tarvas Foto: Mihkel Maripuu

Rakvere Tarva korvpallimeeskond kaotas Balti liiga kaheksandikfinaali korduskohtumise Soome klubi Tampere Pyrintöle 94:102. Avamäng kaotati kodusaalis 80:99, mistõttu pääses edasi Pyrintö.

Peatreener Andres Sõbral oli mängus kasutada vaid seitse meest, sest eile- täna lahkusid meeskonnast Rait Keerles ja Gregory Jenkins. Tarva resultatiivseimaks kerkis täna 29 punkti visanud Maris Laksa, Giedrius Gustas lisas 21 silma. Võitjate parimana viskas 17 punkti  Alex Vaenerberg.

Mängu käik:

1. veerandaeg: Peatreener Andres Sõbral on täna kasutada vaid seitse meest, sest eile- täna lahkusid meeskonnast Rait Keerles ja Gregory Jenkins. Mäng algas tasavägiselt, kui veerandaja lõpuni jääb veidi üle viie minuti, on Tarvas juhtimas 14:13. Esimese veerandaja teises pooles on aga kindlam Soome klubi, võites selle 30:22.

2. veerandaeg: Tampere klubi on veerandaja viiendaks minutiks pääsenud juhtima 44:31. Avapoolaja lõpuks on Pyrintö eduseis 60:47. Tarva poolel on seni enim skoori teinud Maris Laksa, kelle arvel on 13 punkti, Kristo Saage arvel on 11 ja Gedrius Kustase arvel 10 silma.

3. veerandaeg: Kui kolmandat veerandaeg on mängitud kuus minutit, on Tarvas jõudnud kümne punkti kaugusele - 60:70. Viimasele kaheminutlisele puhkepausile läksid meeskonnad Pyrintö 78:67 eduseisus.

4. veerandaeg: Tarvas püsib kümne punkti piirimail, ent enamat pole seni suudetud. Kui kohtumise otsustava veerandaja lõpuni on jäänud kolm minutit, on Pyrintö juhtimas 96:85. Lõpuks saab Soome klubi 102:94 võidu ja pääseb edasi.

Mängu eel:

Rakvere meeskonna seis on keeruline ka seetõttu, et eile lahkus klubist Rait Keerles ja täna tuli uudis ameeriklasest keskmängija Gregory Jenkinsi klubivahetuse kohta. Mistõttu tuleb peatreener Andres Sõbral hakkama saada ilma kahe senise põhimeheta.

«Gregory tuli meiega koos Soome ja pidi lahkuma pärast seda kohtumist, kuid asjad kujunesid nii, et tänases mängus ta ei osale,» rääkis Sõber. Sõbra sõnul tehti Jenkinsile ja paar päeva tagasi lahkunud Rait Keerlesele uutest klubidest sellised pakkumised, millega Tarval on võimatu võistelda. «Jenkins hakkab Slovakkias teenima umbes 6 500 eurot,» märkis ta.

Eesti meistriliigas saab uusi mängijaid registreerida reedeni. Kas Tarvas jõuab palgata kahe lahkunud mängija kohale kasvõi ühe uue palluri, pole veel selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles