Mask ei seganud: LeBron James püstitas karjääri punktirekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James.
LeBron James. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA säras neljakordne MVP LeBron James, kes kostitas Miami Heati 124:107 võidumängus Charlotte Bobcatsi üle vastaseid karjääri rekordit märkiva 61 punktiga.

Ühtlasi pole keegi varem Heati särgis ühes mängus nii palju punkte visanud - senine rekord kuulus 1995. aastast 56 punktiga Glen Rice'i nimele. James tabas väljakult 33 viskest 22, sealhulgas kümnest kaugviskest kaheksa, eksides vaid kahel viimasel katsel. Lisaks võttis James seitse lauapalli ja andis viis korvisöötu. Heati liidrit ei seganud ka mask, mida ta ninaluumurru tõttu viimased kuu aega kannab. Eriti hoos oli James kolmandal veerandajal, kui tema arvele jäi 25 punkti.

Hooaja parim tulemus Jamesi 61 punkti siiski ei ole, sest New York Knicksi Carmelo Anthony on suutnud tänavu visata ühes mängus ka 62 punkti. Ka Bobcatsi poolel jäi mäng suuresti ühe mehe õlule - Al Jefferson kogus Jamesist veelgi parema visketabavuse juures 38 silma ja võttis tervelt 19 lauapalli. Bobcatsi vastu ilma ühe liidri Dwyane Wade'ita mänginud Miami on nüüd võitnud järjest kaheksa mängu, kuid jääb idakonverentsi liidrist Indianast ikkagi kolme võiduga maha.

Los Angeles Lakers pääses läänekonverentsis viimaseks langemisest, alistades võõrsil 107:106 Portland Trail Blazersi. Võidukorvi viskas 6,9 sekundit enne lõppu Wesley Johnson. Lakersi parim oli 22 punkti ja 9 lauapalliga Pau Gasol, Jodie Meeks lisas 21 punkti. Portlandile tõi LaMarcus Aldridge 21 ja Damian Lillard 20 punkti.

Idakonverentsis on play-off'i pääsemise lootusi minetamas New York Knicks, keda ei päästnud 85:96 kaotusest Detroit Pistonsile ka Carmelo Anthony 28 punkti. Amar'e Stoudemire lisas 22 punkti. Pistonsi poolel hiilgas Andre Drummond, kes viskas 17 punkti ja võttis koguni 26 lauapalli. Hooajaga 21 võitu kogunud Knicks jääb kaheksandat ehk viimast play-off'i kohta hoidvast Atlantast maha viie võiduga.

Kõik tulemused:

Washington Wizards - Memphis Grizzlies 104:110

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 96:80

Detroit Pistons - New York Knicks 96:85

Miami Heat - Charlotte Bobcats 124:107

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 114:88

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 128:132

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 106:107

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 96:89

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles