Müncheni Bayerni selja taga käib Klavani osalusel erakordselt põnev möll

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Dortmundi mängija Milos Jojic pärast kaotust Mönchengladbachile
Pettunud Dortmundi mängija Milos Jojic pärast kaotust Mönchengladbachile Foto: SCANPIX

Kui Müncheni Bayerni domineerimine välja arvata, siis on Saksamaa jalgpalli kõrgliigas käimas ülimalt põnev hooaeg, kus kaheksa meeskonda unistavad kui mitte Meistrite liiga, siis vähemalt Euroopa liiga kohast. Bayerni selja taga käib tõeliselt tihe võitlus teise koha eest ning klubid on kinnitanud, et hõbemedal olekski praegustes tingimustes nagu meistritiitel. Üks meeskond mängib lihtsalt hoopis teisel tasemel.

Vahepeal juba üsna kindlalt teisel kohal olnud Dortmundi Borussia kaotas täna koduväljakul 1:2 Mönchengladbachi Borussiale. Dortmundi püsib veel 48 punktiga teisel kohal, kuid konkurendid tulid halastamatult lähemale. Mönchengladbach tõusis võiduga omakorda mööda Ragnar Klavani koduklubist Augsburgist ning hetkel ollakse seitsmendad.

Kuiva 0:3 kaotuse sai kirja Berliini Hertha, kes jäi alla Hannoverile. Berliini klubi on hetkel 36 punktiga Augsburgi järel üheksandal kohal. Nemad ongi viimane meeskond, kes võib veel reaalselt euroliigadest unistada, medali võitmise võimalused on juba üsna hägused, kuid samas pole see teps mitte võimatu. Euroopast lahutab neid hetkel 4 punkti, Meistrite liigast 8 punkti. Klavani ja Augsburgi jaoks on vastavad näitajad hetkeseisuga 2 ja 6 punkti.

Seda valusam oli Augsburgi eilne 1:2 kaotus kolmandaks tõusnud Schalkele. Kui oleks suudetud eduseisu hoida ja kolm võidupunkti võtta, siis oldaks Meistrite liiga kohast kõigest kolme silma kaugusel.

Igal juhul murravad Bayerni selja taga möllavad kaheksa meeskonda müüdi, nagu oleks Saksamaal tegemist igava hooajaga. Tuleb lihtsalt nautida Bayerni enneolematut üleolekut ja jälgida ägedat heitlust nende selja taga. Põnevus tõotab kesta kuni viimaste mänguvoorudeni ning loodetavasti heitleb ka Klavan kevadel väga kõrgete kohtade eest.

Tänased mängud:

Dortmund – Mönchengladbach 1:2

Braunschweig – Wolfsburg 1:1

Berliin – Hannover 0:3

Hoffenheim – Mainz 2:4

Bremen – Stuttgart 1:1

Bayern – Leverkusen kell 19.30

Homme:

Hamburg – Nürnberg

Frankfurt – Freiburg

Liigatabel:

  1. Bayern 68 punkti*
  2. Dortmund 48
  3. Schalke 47
  4. Leverkusen 44*
  5. Mainz 41
  6. Wolfsburg 40
  7. Mönchengladbach 39
  8. Augsburg 38
  9. Berliin 36
  10. Hoffenheim 29

*mäng vähem peetud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles