Baruto suurt konkurenti tabas eestlase saatus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
31-aastane Kotooshu teatas karjääri lõpetamisest
31-aastane Kotooshu teatas karjääri lõpetamisest Foto: SCANPIX

Kaido Höövelsoni sumokarjääri jooksul suureks konkurendiks olnud bulgaarlane Kotooshu teatas eile oma profikarjääri lõpust.

31-aastane Kotooshu kaotas sumohierarhia tugevuselt teise tiitli (ozeki) eelmise aasta novembris ning ei suutnud vigastuste tõttu enam endisele tasemele tõusta. Käimasoleval märtsiturniiril sai ta esimese 11 päevaga vaid ühe võidu ning otsustas lõplikult kõrvale astuda, vahendab rahvusringhäälingu spordiportaal.

Baruto suur konkurent, keda meie vägilane suutis 28 matšist võita 10 korral, võitis 2008. aastal esimese eurooplasena Imperaatori karika.

Erinevalt Barutost jääb Kotooshu oma senise ala juurde – tänavu jaanuaris sai ta Jaapani kodakondsuse ning nüüd asub ta tööle tallipealiku ehk sumoklubi juhina.

Ka Baruto karjäär lõppes pikalt seganud vigastuse tõttu, mis ei lubanud enam ozekiks tasemele tagasi tõusta. Eestlane teatas sumokarjääri lõppemisest möödunud aasta septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles