Flora ja Kalju põnevusheitlus lõppes viigiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora (rohelises) ja Nõmme Kalju mängijad Hiiu staadionil.
FC Flora (rohelises) ja Nõmme Kalju mängijad Hiiu staadionil. Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpalli meistriliiga IV vooru keskses kohtumises Hiiu kunstmurul tegid Nõmme Kalju ja FC Flora võitlusliku 1:1 viigi. Hidetoshi Wakui viis Nõmme 21. minutil juhtima. Teisel poolajal oli Flora domineerivam pool ja lisaminutitel tasus surve ära, kui peaga suunas palli väravasse Albert Prosa, kellele andis hea tsenderduse Karl-Erik Luigend.

Mängu käik:

Kalju - Flora 1:1

Kohtumine on lõppenud!

90+2: 1:1 Flora pressing tasub ära! Prosa lööb peagi sisse Luigendi suurepärase tsenderduse

86. minut: Flora mehed proovivad nii maast kui ka õhtust, kuid Telešit üle ei õnnestu mängida. Kalju proovib samal ajal kontratega nõelata

80. minut: Rähn lööb posti! Flora surve on kõva, kuid Kalju peab vastu

73. minut:  Jürgenson lööb latti, seis ikka muutumatu. Flora surub! 

71. minut: Beglarišvili karistuslöögi püüab Teleš

66. minut: Flora on mitmel korral järjest jõudnud löögile, kuid palli väravasse ei suudeta saata

61. minut: Kalju saab mitu korda järjest löögile, kuid Flora mehed viskuvad neile ette

55. minut: Floral pole seni õnnestunud mängu mingit erilist muutust tuua

Algas teine poolaeg

Esimene poolaeg on lõppenud

40. minut: seis püsib muutumatuna, kuid poolvõimalusi on mõlemal poolel olnud

28. minut: Prosal oli suurepärane võimalus viigistada, kuid Teleši suurepärane tõrje päästab Kalju

24. minut: Prates lööb 40 meetrilt palli Flora värava ristnurga suunas, kuid Toom lükkab nahkkera nurgalöögiks

22. minut: 1:0 Neemelo saab pika palli Flora karistusalasse ning mees saab palli vabalt keskele Wakuile lükata, kes omakorda palli väravasse lööb. Flora kaitsjad arvasid, et Neemelo oli suluseisus

19. minut: Logua pääseb Kalju väravavahiga silmitsi, kuid Teleš suudab jalgadega tõrjuda. Olukorrale järgnenud nurgalöögist suunab Alliku palli napilt värava ristnurgast mööda

16. minut: Kalju poolelt pääsevad järjepanu löögile Wakui ja Vunk, kuid esimesel korral blokeerib nõmmekatre ürituse Mets, teisel korral lendab pall selgelt väravast mööda

10. minut: kummalgi meeskonnal erilisi võimalusi pole tekkinud, kuid Kalju on saanus juba kolm nurgalööki

1. minut: kohtumine on alanud!

Kohtumine on Hiiu staadionil iga hetk algamas

Mängu protokoll:

NÕMME KALJU FC - TALLINNA FC FLORA  1:1 (1:0) LÕPPSEIS

Väravad: 21. Hidetoshi Wakui - 90.+3. Albert Prosa

Hoiatused: 70. Hidetoshi Wakui, 88. Mikk Reintam - 37. Zakaria Beglarišvili, 53. Karol Mets, 75. Maksim Gussev

Kalju FC: 1-Teleš, 14-Kallaste, 5-Bärengrub, 4-Reintam, 77-Šišov, 7-Reginald, 13-Vunk, 20-Prates (87. 8-Mööl), 10-Kimbaloula, 75-Wakui, 99-Neemelo.

Varus: 69-Aland, 8-Mööl, 15-Jevdokimov, 17-Kirss, 24-Ojamaa, 6-Rodrigues, 19-Toomet.

FC Flora: 73-Toom, 4-Aloe, 6-Mets, 29-Rähn, 16-Jürgenson, 38-Luigend, 25-Frolov (66. 10-Lepistu), 7-Beglarišvili, 9-Alliku (74. 14-Kase), 99-Prosa, 8-Logua (58. 20-Gussev).

Varus: 73-Prins, 12-Post, 15-Junolainen, 10-Lepistu, 11-Sappinen, 14-Kase, 20-Gussev.

Mänguolud: +8, päikesepaisteline ilm; kunstmuru väga heas seisukorras.

Pealtvaatajaid: 1226

Peakohtunik: Roomer Tarajev

Abikohtunikud: Martin Lember, Maikel Mikson

Neljas kohtunik: Martin Salong

Täiendavad abikohtunikud: Kristo Tohver, Juri Fricher

Mängu eel:

Pärast esimese võidu tühistamist on Kalju võitnud kaks järgnevat kohtumist ning hõivab kolme vooru järel kuue punktiga tabeli neljanda rea. Viimati alistati Paide Linnameeskond võõrsil lausa 6:0.

Flora on alustanud hooaega võimsalt. Pärast Superkarika võitu on ka kõigis kolmes liigakohtumises oldud vastastest paremad ning üheksa punktiga ollakse ka tabeli tipus.

Vastaste väravavõrku oskavad mõlemad meeskonnad sahistada ning Flora väravate vahe on liiga parim – 11:1. Suurima panuse on andnud Albert Prosa, kes liiga suurima väravakütina olnud täpne neljal korral. Nõmme Kalju väravate vahe kahe mängu järel on 8:0 ning kaks väravat Paide mängust kirjas Allan-Axel Kimbaloulal ja Fabio Pratesel.

Eelmisel hooajal pakkusid kaks meeskonda liigas mänge igale maitsele. Kokku nähti neljas mängus kolme punast kaarti ning kokku löödi 15 väravat, mis teeb keskmisel ligi neli väravat mängus. Kalju oli omavahelistes kohtumistes edukam võites kaks, Flora oli parem eelmise hooaja esimeses omavahelises kohtumises 1:0, üks mäng lõppes ka viigiliselt.

Nõmme Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Võitsime eelmises mängus Paidet 6:0 ning peame nüüd keskenduma Florale, kes on alustanud hooaega sarnaselt meile hästi. Hiiu staadionil ootab meid ees suur derbi Floraga, kuhu on oodata arvukalt mõlema meeskonna toetajaid. Nõmme Kalju klubi liikmed, toetajad, Nõmme elanikud ja fännid, tulge meid toetama!»

Ründaja Tarmo Neemelo: «Flora on kindlasti väga tugev vastane, seda näitab ka nende koht tabelis hetkel! Aga on meie kodumäng ja lähme seda mängu kindlasti võitma! Mäng tuleb kindlasti põnev, kuna mõlemad meeskonnad ihkavad kulda, ja ootaks palju rahvast meile kaasa elama!»

FC Flora peatreener Norbert Hurt: «Töö käib juba pikalt, et olla mängus aina parem, küsimus on ainult detailides. Ma arvan, et iga meeskond on alles kujunemas, sest hooaeg on veel varajases faasis. Nende põhikäekiri on selge ja me teame, mida oodata. Mängijad teavad, kuidas olla motiveeritud, kuidas häälestuda – neil on väga suur ootus sellise mängu suhtes ja me ainult ootame seda.»

Kapten Sander Post: «Oleme mänguks 100% valmis. Ma arvan, et tuleb väga võitluslik mäng kahe suure klubi vahel ja ma olen kindel, et suudame sealt positiivsete punktidega tagasi tulla.»

Piletiinfo
Väravas maksab pilet 10 eurot, Facebookis osalejatele 3,5 eurot, lapsed (7-14) ja pensionärid 2,5 eurot, sama hind kehtib Piletilevi eelmüügist. Kuni 6-aastased lapsed pääsevad mängule tasuta.

Kohtunikud
Mängu kohtunik on Roomer Tarajev, keda abistavad Martin Lember ja Maikel Mikson. Neljas kohtunik on Martin Salong ning otsajoone taga on Kristo Tohver ja Juri Frischer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles