Red Bull: uued asitõendid annavad meile punktid tagasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli võistkonna juht Christian Horner.
Red Bulli võistkonna juht Christian Horner. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) apellatsioonikohus koguneb esmaspäeval, et arutada Red Bulli vormel-1 võistkonna protesti nende tulemuse tühistamise kohta. Tiimil on enda sõnul varuks uued tõendid, mis peaksid neile Daniel Ricciardo poolt Austraalias välja sõidetud teise koha punktid kindlasti tagasi andma.

Ricciardo diskvalifitseeriti, kuna FIA hinnangul oli tiim kasutanud auto juures teist marki kütuseandurit kui reeglitega ette nähtud. Ricciardo vormel ületas seetõttu ametnike arvates järjepidevalt lubatud kütuse vooluhulka, mis on 100 kg tunnis. Red Bulli väitel oli andur aga vigane ning neil ei jäänud muud üle kui see enda omaga asendada.

«Need punktid on meile elutähtsad. Iga punkt on elutähtis. Meil on väga tugev kaasus,» lausus tiimijuht Christian Horner täna AutoSpordile. «Iga etapiga on ilmnenud uued asjaolud ja ka FIA on hakanud asja paremini mõistma. Loodetavasti kuulatakse meid ära ja saame väljateenitud teise koha punktid tagasi.»

Red Bull keeldus enne protsessi algust uute asjaolude olemust täpsustamast, kuid märkis, et FIA poolt märtsi algul väljastatud andureid puudutavad juhised on vaid soovitusliku iseloomuga ega oma siduvat jõudu.  FIA on seevastu kindel, et kasutada tohib vaid Briti firma Gill Sensors andureid.

«Reegel on reegel ja seda tuleb austada. Mul poleks mingit probleemi, kui kütuse vooluhulga andur puuduks. Aga see tähendaks, et ühe mootori töö on kõigi teistega võrreldes täiesti piiramatu. Ainus võimalus mootori töö kontrollimiseks on FIA taadeldud anduri kasutamine,» lausus FIA president Jean Todt. «Samamoodi on näiteks auto põhjaga. Tiimidele on mõõdud ette antud ja kui su auto põhi nende mõõtude piiresse ei mahu, siis su tulemus tühistatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles