Klavani klubikaaslase palk kasvas 17 kuuga 1566 protsenti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Hahn (paremal) Saksamaa koondise treeningul
Andre Hahn (paremal) Saksamaa koondise treeningul Foto: SCANPIX

23-aastane Andre Hahn on Saksamaa jalgpalli viimase aja üks põnevaimaid tõusvaid tähti. Tema juhtimisel on Augsburgi meeskond tegemas kõigi aegade edukaimat hooaga ning äsja lõi mees lahti ka Saksamaa koondise ukse. Kusjuures viimase 17 kuuga on mehe palk kasvanud 1566 protsendi võrra.

Eesti koondise kapteni Ragnar Klavaniga koos Lõuna-Saksamaal klubivutti mängiv Hahn oli 2010. aastal lähedal karjääri lõpule. Hamburgi duubelrivistuses pallinud poolkaitsja toona uut lepingut ei teeninud ning tulevik näis tume. «Mulle öeldi, et ma ei jõua mitte kunagi Bundesligasse,» meenutab Hahn toonase tööandja viimaseid sõnu. «Mitte keegi peale minu enda ja mu isa ei uskunud mu tulevikku.» Seejärel liitus Hahn Saksamaa tugevuselt neljanda liiga meeskonna Oberneulandiga, kus teenis 200 eurot kuus ning hakkas ennast üles töötama. Mehe eesmärk oli siiski jõuda jalgpallis nii kaugele kui võimalik. «Sellel ajal ostsin supermarketist alati kõige odavamat vett ning külmutatud pitsasid,» meenutab Hahn. Oberneulandis õnnestus tal kiiresti silma paista ning ta lõi esimese 15 mänguga 8 väravat.

Mehe järgmine koduklubi oli 3. liigas mängiv Koblenz, kuid sealt pidi Hahn lahkuma klubi kehva majandusliku olukorra tõttu. Uue töökoha leidis ta samal liigatasandil mänginud Offenbachi meeskonnas, kus Hahn teenis juba korralikku raha – 6000 eurot kuus. Möödunud aasta jaanuaris liitus talent aga juba Klavani ja Augsburgiga, kus tema palganumbriks ilma preemiateta on iga kuu umbes 16 000 eurot. Järgmisel hooajal aga Hahn enam Baierimaa meeskonnas ei jätka, sest juba praegu on ta sõlminud lepingu Mönchengladbachi Borussiaga, kus mehe põhipalk ulatub 100 000 euroni kuus. Siinkohal tegi ajakiri Bild mõned kiired arvutused ja leiti, et 17 kuuga kasvas Hahni palk 1566 protsenti. Selline kiire tähelend peaks nii mõnelegi noorele jalgpallurile motivatsiooni lisama.

«Loomulikult on see minu jaoks unistuste täitumine, kuid olen selle nimel ka kõvasti vaeva näinud ja võidelnud,» arutles Hahn, kes tulevikus ilmselt külmunud pitsadega enam väga tihti kokku ei pea puutuma, kui siis ainult nostalgia mõttes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles