Rasked ajad: NBA suur kolmik tegi negatiivset ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Knicksil ja J.R. Smithil (pildil) ei õnnestunud tänavu NBAs play-off'i pääsu künnist ületada.
New York Knicksil ja J.R. Smithil (pildil) ei õnnestunud tänavu NBAs play-off'i pääsu künnist ületada. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA tegid tänavu negatiivsel moel ajalugu suurklubid Los Angeles Lakers, Boston Celtics ja New York Knicks – liigas seni peetud 68 hooaja jooksul jäävad esmakordselt kõik kolm play-off-mängudest eemale.

Kui Lakersi ja Celticsi edasipääsulootused kadusid juba ammu, siis Knicksi saatus sai lõplikult selgeks laupäeval, mil Atlanta Hawks alistas 98:85 Miami Heati ja võttis idakonverentsis viimase play-off-koha. Kolme kuulsa meeskonna ühine võiduprotsent on sel hooajal vaid 35,3 %.

Kas tegu on nimetatud suurklubide ja liiga jaoks krahhiga või mitte? Asjatundjate arvamused lähevad selles osas lahku, ühes on aga mõlema leeri esindajad siiski samal arvamusel – nii Lakers, Celtics kui ka Knicks on peagi tagasi endistes kõrgustes. «Nende klubide jaoks on tegu mõistagi kurva olukorraga. Kuid ma ei usu, et see liiga jaoks kuigi põhjapaneva tähtsusega oleks. Pigem näitab see, kuidas NBA võistkonnad on kasvanud ja arenenud,» vahendas USA Today ABC/ESPNi analüütiku, varem ka viis aastat Knicksi peatreeneri ametit pidanud Jeff van Gundy arvamust.

«Ka need meeskonnad on näidanud, et nende taga on suurepärased organisatsioonid, ning lähitulevikus jõuavad nad jälle play-off’i. Lühiplaanis ei mõjuta nende puudumine NBA kohamänge mitte mingil moel,» leidis van Gundy.

Lakersi raadioanalüütik Mychael Thompson oli aga arusaadavatel põhjustel teist meelt. «NBA jaoks on nende klubide eemalejäämine kohamängudest kohutav. NBA on märksa tugevam äri, kui need võistkonnad tiitli nimel heitlevad. Aga küll nad kõik tagasi tulevad – selleks kulub igaühel ehk paar aastat, et meeskond taas üles ehitada,» sõnas Thompson.

«Bostonis tõmbavad niite Brad Stevens ja Danny Ainge, New Yorgis on nüüd otsustajate seas Phil (Jackson – toim) ning Los Angeleses Mitch Kupchak ja Jimmy Buss. Neil on teadmisi ja mõistust, et asjad õigele teele suunata. Kõik nad on seda varemgi teinud, nii et peagi on need kolm klubi jälle tiitli eest võitlemas,» lausus Thompson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles