Hiina võimud ei lase protesteerijaid pildile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti vabastamist soovivaid meeleavaldajaid ahistatakse isegi Nepaali pealinnas, Pekingi võimud ei lase protesteerijaid aga üldse pildile.
Tiibeti vabastamist soovivaid meeleavaldajaid ahistatakse isegi Nepaali pealinnas, Pekingi võimud ei lase protesteerijaid aga üldse pildile. Foto: AFP / Scanpix

Hiina võimud on mängude esimese kümne päevaga lükanud tagasi kõik neile esitatud 77 avaldust protestimeeleavalduste korraldamiseks, kirjutab

Wall Street Journal.

Kuigi Pekingi võimud lõid enne olümpiat linna protestide korraldamiseks spetsiaalsed tsoonid, pole seni toimunud ühtegi ametliku loa saanud protestiaktsiooni.

Kümmekonna mitteametlikku protesti korraldajad on võimud kiiresti avalikest kohtadest ära viinud ning maalt välja saatnud.

Hiina munitsipaalpolitsei pressiesindaja sõnul on neile laekunud 77st protestiavaldusest on 74 tagasi võetud, sest «need on saanud lahenduse konsultatsioonides asjakohaste võimude ja ametitega».

Kaks avaldust olid täidetud ebapiisavalt ning üks läks vastuollu Hiina seadustega, ütles pressiesindaja Hiina teabeagentuurile Xinhua.

Ajaleht Washington Post kirjeldab Hong-Kongi elaniku Wang Wenjini katset Pekingis protetstiluba saada.

Pärast kahekordset ebaõnnetumist kolmandal korral lõppeb katse loa saamisega 26. augustiks ehk ajaks, mil olümpiamängud on juba lõppenud.

Ei Hiina munitsipaalpolitsei ega kohalik olümpialiikumine ei soovinud protestisoovide tagasilükkamist kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles