Blatteri silmad avanesid: MMi viimine Qatari oli viga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter
FIFA president Sepp Blatter Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise jalgpalliliidu president Sepp Blatter tunnistas viimaks otsesõnu, et 2022. aasta maailmameistrivõistluste korraldusõiguse andmine Qatarile oli viga.

Riigis võib õhutemperatuur tõusta suvisel ajal kuni 50 soojakraadini ning seetõttu on kõne all turniiri nihutamine talvisemale ajale. FIFA peasekretär Jerome Valcke on juba kinnitanud, et MM peetakse ajavahemikus 15. novembrist 15. jaanuarini, mitte tavapäraselt juunis-juulis, kuid ametlikku otsust pole selle osas siiski veel vastu võetud.

Šveitsi telekanal RTS küsis Blatterilt, kas turniiri Katarile andmine oli viga. «Loomulikult oli see viga. Aga inimene teeb elus palju vigu. Meile saadetud raportis märgiti selgelt, et suvel on seal mängimiseks liiga palav, kuid sellest hoolimata otsustas komisjon üsna suure häälteenamusega, et MM toimub Kataris,» lausus Blatter.

President ei soostunud aga kinnitama, et Katar ostis endale MMi, pakkudes hääletanud liikmesriikide esindajatele suuri rahasummasid ja erinevaid jalgpalli arendavaid programme. «Ma pole kunagi öelnud, et MM osteti. Aga otsuse taga olid poliitilised arvestused,» tunnistas Blatter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles