Kalev ja Tammeka tegid tasavägise viigi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Eesti jalgpalli meistriliiga 14. voorule tõmbas joone alla ülioluline mäng tabeli lõpuosa arvestades. Tallinna Kalev ja Tartu Tammeka tegid tasavägise 1:1 viigi ning teenisid mõlemad tabelisse ühe punkti. Väravateta lõppenud avapoolaja järel viis Aleksei Belov 51. minutil Kalevi juhtima, kuid kõigest neli minutit hiljem Reijo Laabus viigistas.

JK TALLINNA KALEV - TARTU JK TAMMEKA  1:1 (0:0) LÕPPSEIS

Väravad: 51. Aleksei Belov - 55. Reio Laabus

Hoiatused: 42. Henry Niinlaub - 50. Kevin Anderson

JK Tallinna Kalev: 1-D. Savitski, 17-Gavrilov, 4-A. Savitski, 5-Heintare, 15-Kukebal, 2-Butlers, 3-Valge (46. 19-Armean), 11-Koger (46. 10-Välja), 16-Karpov, 20-Belov, 14-Niinlaub (77. 9-Naariste).

Varus: 12-Vallnar, 13-Anissimov, 10-Välja, 8-Whalen, 19-Armean, 9-Naariste, 7-Hausenberg.

JK Tammeka: 1-Pechter, 3-Tenno, 4-Anderson, 16-Naggel, 22-Šabanov (70. 27-Vanaveski), 24-Miller, 10-Laabus, 15-Tauts, 7-Tiirik, 8-Rääbis (9. 21-Naal), 17-Suurpere (67. 18-Paju).

Varus: 23-Kütt, 18-Paju, 14-Peedo, 21-Naal, 26-Aasmäe, 27-Vanaveski.

Mänguolud: +31, päikesepaisteline ilm; muruväljak heas seisukorras.

Pealtvaatajaid: 50

Peakohtunik: Miko Pupart

Abikohtunikud: Aron Härsing, Martin Lember

Neljas kohtunik: Rauno Kald

Enne mängu:

Nii Kalev kui ka Tammeka said läinud voorus suure kaotuse, kui Tammeka jäi kodus alla Sillamäe Kalevile 0:6 ning Kalev kaotas võõrsil Paide Linnameeskonnale 2:6. Liigatabelis on Tammekal kirjas 8 ja Kalevil 5 punkti, millega ollakse enne tänaseid mänge vastavalt seitsmendal ja üheksandal kohal.

Mõlemal meeskonnal on sel hooajal probleeme olnud just kaitsemänguga. Tallinna Kalev on 13 vooruga oma võrgust välja korjanud lausa 51 palli, mis teeb veidi alla nelja värava mängus. Ka Tammeka ei saa oma kaitse tegutsemisega rahul olla – 12 mänguga on neile löödud 35 väravat, mis oli enne käesoleva vooru algust liiga halvemuselt teine näitaja (koos Jõhviga, kuid Lokomotivil on üks mäng Tammekast enam peetud).

Premium liiga viiendas voorus sündis tõeline üllatustulemus, kui mitte väga heas hoos olnud Tammeka võitis Kalevi kunstmurustaadionil konkurenti lausa 6:1. Tookord oli Tammeka kangelaseks Kristjan Tiirik, kes lõi kolm väravat. Tiirik on olnud sel hooajal heas hoos – kokku on tema nimel Premium liigas juba seitse tabamust ning selle näitajaga jagab ta enne vooru algust väravalööjate edetabelis 3.-8. kohta.

Kollaste kaartidega jääb mängust eemale Tammeka keskväljamees Tauno Tekko.

Tallinna Kalevi abitreener Daniel Meijel: «Siin on jutt lühike – tulemas väga tähtis mäng kodupubliku ees ja vajame positiivset tulemust, ükskõik kuidas see ka tuleb. Loodetavasti tuleb ka palju publikut seda vaatama, nii et kes veel ei tea, mida teha laupäeva õhtul, siis Kalevis on üks kõva andmine tulemas.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Oleme päris raskes seisus, sest vigastatuid on meeskonnas hetkel liiga palju. Samas teame, et vajame Tallinnast võitu, et säilitada edu jälitajate ees. Teeme oma taktikalised plaanid nii, et naaseme kolme punktiga.»

Nii kaitses kui poolkaitses tegutsev Andre Paju: «Mäng Tallinna Kaleviga on meie jaoks tähtis, sest sellest mängust on võimalik kolm punkti võtta. Kindlasti tuleb raske mäng, kuid loodan, et suudame oma mängu peale suruda ning tabelis vahet Kaleviga suurendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles