Olümpiamedalid maksavad riigile neli miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Gerd Kanter
Olümpiavõitja Gerd Kanter Foto: Raigo Pajula.

Valitsus eraldas Pekingis edukalt esinenud sportlaste premeerimiseks reservfondist 4,05 miljonit krooni.

Preemiasummast 1,6 miljonit läheb olümpiavõitja Gerd Kanterile, 800 000 aga Kanteri treenerile Vésteinn Hafsteinssonile.

Kahepaadil hõbeda teeninud Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson ning nende treener Tatjana Jaanson saavad igaüks 550 000 krooni.

Lisaks riigipoolsetele preemiatele, said olümpiasangarid rohkelt kingitusi ka sponsoritelt ja erafirmadelt ning kohalikelt omavalitsustelt.

BMW ja MINI sõidukite esindaja Eestis AS United Motors premeerib Gerd Kanterit eksklusiivse ümbermaailmareisiga kahele. Kanteril oli varasemast kasutamata eelmine ümbermaailmareis, mille firma kinkis maailmameistritiitli võitmise puhul.

Tallinna linnavalitsus kavatseb premeerida kettaheites olümpiavõitjaks tulnud Gerd Kanterit 400 000 krooniga.

Kanteri treener Vesteinn Hafsteinsson saab olümpiasangari kodulinnalt tänutäheks 100 000 krooni.

Nagu teistel olümpiavõitjatel, on ka Pekingis kettaheitevõistlusel kulla saanud Gerd Kanteril tulevikus õigus Tallinnas tasuta parkida.

Vigala vald otsustas oma aukodanikule ja olümpiasangarile Kanterile kinkida sümboolse 68 820 krooni - iga võidu toonud millimeetri eest täpselt ühe krooni.

Riigikogu esinaine Ene Ergma kinkis Gerd Kanterile Pika Hermanni tornis lehvinud Eesti Vabariigi lipu

Eesti sõudeliidu peasponsor Sampo pank premeerib Pekingi olümpiamängudel paarisaeru kahepaadis hõbemedali võitnud meeskonda koosseisus Jüri Jaanson - Tõnu Endrekson ja paatkonna treenerit Tatjana Jaansoni kokku 400 000 krooniga.


Jaanson ja Endrekson saavad kumbki preemiaks 150 000 krooni ja Tatjana Jaanson 100 000 krooni.

Pärnu linn premeeris hõbedamehi Jüri Jaansoni ja Tõnu Endreksoni 100 000 krooniga.

Kahepaadi treenerit Tatjana Jaansonit premeeriti 50 000 krooniga ning Jaansoni ja Endreksoni endist treenerit Mihkel Leppikut 25 000 krooniga.

Lisaks tahavad pärnakad Jüri Jaansonile ausamba püstitada, mille rajamise eelarve on 600 000 krooni.

Kokku saab Kanter preemiatena üle kahe miljoni krooni ning sõudjad 800 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles