Euroopat šokeerinud Läti vutilegend peab homme Eesti vastu lahkumismängu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Verpakovskis.
Maris Verpakovskis. Foto: SCANPIX

Homme kohtuvad Liepajas jalgpalli Balti turniiri poolfinaalis Eesti ja Läti meeskonnad ning lätlaste ridades peab oma lahkumismängu legendaarne ründaja Maris Verpakovskis, kirjutab ERR Sport.

«Mängisin koondise eest peaaegu 15 aastat ja koondise liikmed olid mulle pere eest. Lahkumine on kurb ja sentimentaalne, aga see kuulub elu juurde,» ütles Verpakovksis Vikerraadiole. «Viimasel kahel-kolmel aastal olen pidevalt mõelnud, et kas see on minu viimane aasta koondises. Olen uhke ja õnnelik, et üle 100 koondisemängu kokku sain.»

Praeguseks 34-aastane Verpakovskis lõi Euroopa jalgpallis laineid 2003. aasta sügisel, kui Läti jalgpallikoondis alistas tänu tema väravatele EMi play-off’is Türgi ning aitas Läti koondise EM-finaalturniirile. Verpakovskis jõudis tabamuseni ka EMil, kui ta sahistas Tšehhi koondise väravavõrku. Tegemist oli lätlaste ainsa väravaga EMil.

Praeguseks on koondises 103 kohtumist pidanud ründaja arvel 29 väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles