Fotod: kas paljukiidetud väravajoonetehnoloogia tasuski end ära?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse jalgpalli MM-finaalturniiri eel oli üheks olulisemaks muudatuseks väravajoonetehnoloogia kasutuselevõtt. Esmakordselt läks seda tehnoloogiat vaja Prantsusmaa ja Hondurase vahelises matšis, kuid mõned küsimused siiski tekkisid.

48. minutil tabas Prantsusmaa koondise ründaja Karim Benzema pealelöök posti ja sealt lendas mänguvahend Hondurase väravavahi Noel Valladaresi suunas. Kui muidu oleks pall mängu tagasi tulnud, siis Valladaresist läks mänguvahend taas siiski värava suunas.

Kuna esmalt ei olnud võimalik kindlaks teha, kas pall läks üle väravajoone, siis tuli appi võtta väravajoonetehnoloogia. Kui ükski telekordus ei suutnud tõestada, kas mänguvahend käis tervenisti üle väravajoone, siis tehnoloogia kinnitas, et värav oli määrustepärane.

Selles olukorras saigi otsustavaks tehnoloogia sõna ja värav loeti ära. Seega tundub, et väravajoonetehnoloogia peale kulutatud raha on läinud asja ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles