Van Gaal: võimaluse korral oleksin taas väravavahti vahetanud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis van Gaal (paremal) ja Argentina vastu penalteid kaitsenud Jasper Cillessen
Louis van Gaal (paremal) ja Argentina vastu penalteid kaitsenud Jasper Cillessen Foto: SCANPIX

Eile hilisõhtul toimunud jalgpalli MMi poolfinaalis võitis Argentina koondis penaltiseeria järel Hollandit ning kohtub finaalis Saksamaaga. Hollandlaste peatreener Louis Van Gaal tunnistas pärast mängu, et penaltitega kaotamine oli kõige valusam stsenaarium, kuid oli üldiselt oma turniiriga rahul.

Kui veerandfinaalis Costa Rica vastu kasutas Van Gaal penaltiseeria eel harvanähtavat taktikalist käiku ja vahetas lisaaja viimasel minutil väravavahti, siis seekord ta seda teed ei läinud. Viimase kolmanda vahetuse tegi Holland ära juba varem, kui Robin Van Persie asemele tuli Klaas Jan Huntelaar. Veerandfinaali kangelaseks tõusnud varuväravavaht Tim Krul pidi seega penaltiseeriat kõrvalt vaatama. Esiväravavahil Jasper Cillessenil ei õnnestunud aga ühtegi penaltit tõrjuda.

«Võimaluse korral oleksin taas Jasperi välja vahetanud, kuid mul olid kõik vahetused juba tehtud,» selgitas kogenud peatreener. «Pidin Van Persie välja võtma, kuna ta oli väsinud.» Van Gaali sõnul nad normaal- ega lisaaja põhjal kaotust ei väärinud. «Penaltitega kaotada on kõige kohutavam stsenaarium. Me tegime nendega vähemalt võrdse mängu, kui mitte parema.»

Samas kinnitas ta, et Holland tegi poolfinaali jõudmisega juba suure eneseületuse. «Tegime fantastilise turniiri. Mitte keegi ei oodanud, et me alagrupistki edasi saame. Pärast seda võitsime veel tugevat Mehhikot. Argentina on samuti suurepärane koondis tippmängijatega ning penaltid on õnnemäng.»

Kolmanda koha mängus kohtub Holland laupäeval Brasiiliaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles