Ajalugu ennustaski ühendatud Saksamaale edu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondis
Saksamaa jalgpallikoondis Foto: SCANPIX

Saksamaa koondis on olnud jalgpallimaailmas üks suurimaid jõude. Kui kolme maailmameistritiitliga jäädakse tiitlite arvult alla Brasiiliale (5) ja Itaaliale (4), siis tänavu jõudis Saksamaa juba kaheksandat korda MM-finaali ja see on absoluutne rekord.

Selles arvestuses jagati varem Brasiiliaga esikohta. Lisaks on sakslastel kõige rohkem medaleid, kohti poolfinaalis ja praeguseks on jõutud 16 korda järjest MMidel kaheksa parema sekka. Järjekordne rekord seegi!



Kõige selle juures tasub aga meenutada, et suurem osa nende saavutustest ja ka kõik kolm MM-tiitlit võitis omal ajal Lääne-Saksamaa. Sakslaste viimane triumf ongi pärit enne kahe Saksamaa ühendamist, 1990. aasta MMilt.



Juba toona räägiti, et kui Lääne-Saksamaa on nii võimas, siis mille nimel hakkavad ülejäänud koondised heitlema pärast Lääne- ja Ida-Saksamaa ühendamist.



Tegelikult pole ühendatud Saksamaa siiski suutnud seni maailmameistriks tulla, nende ainuke tiitel pärineb 1996. aastast, kui võidutseti EMil.



Pärast Saksamaa ühendamist ongi nende vutikoondis suurturniiridel mänginud justkui kindla mustri järgi. Kui kuus aastat pärast riikide liitmist võidutseti EMil, siis sellest kuus aastat hiljem (2002) jõuti MM-finaali, kus jäädi alla Brasiiliale.



Järgmise kuue aasta pärast (2008) pääsesid sakslased EM-finaali, seal alistuti aga Hispaaniale. Viimasest finaalist on nüüd taas möödas kuus aastat ning nüüd jahib ühendatud Saksamaa oma esimest MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles