Levadia täiendas ridu huvitava taustaga äärepoolkaitsjaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Penic.
Jan Penic. Foto: www.fclevadia.ee

FC Levadia sõlmis töölepingu 22-aastase Jan Peniciga, kes siirdus Eesti meistermeeskonda tasuta pärast lepingu lõppemist Saksamaa Regionalliga (tugevuselt 4. tase) klubiga TSV 1860 Rosenheim, teatab Levadia kodulehekülg.

Leping on sõlmitud kuni käimasoleva hooaja lõpuni koos klausliga selle võimalikuks pikendamiseks veel aasta võrra.

Penic on huvitava taustaga mängija, sündides Münchenis inglannast ema ja horvaadist isa pojana 1991. aasta viimasel päeval. Vasakujalgne äärepoolkaitsja omabki just kahe viimasena mainitud riigi kodakondsust.

1. FC Kölni noorteakadeemia kasvandikuna läks Penic isa nõuandel varakult otsima võimalusi mujal Euroopas ning pallis mõnda aega FC Twente ja HNK Hajduk Spliti noortemeeskondades. Kaks hooaega tugevuselt viienda liiga klubis TSV Aindling päädisid mullu siirdumisega Regionalliga tiimi TSV 1860 Rosenheim.

Penic tegi sel kevadel kaasa kümnes mängus ja lõi kaks väravat. Sarja taseme näiteks toome Levadia uustulnuka viimase liigamängu, kus Rosenheim mängis 1:1 viiki oma tsooni võitja ehk FC Bayern München II-ga. Vastaste ridades käisid platsil ka Franck Ribery noorem vend Steeven, juba Bundesligaski debüteerinud Ylli Sallahi ning sel suvel SL Benficasse siirdunud Austria noortekoondislane Kevin Friesenbichler.

Penic võib oma Premium Liiga debüüdi teha juba Levadia tänases kodumängus Narva Transi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles