Jalgpallimaailm ootab Madridi Reali vastust Barcelonale ja Suarezele

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez.
Luis Suarez. Foto: SCANPIX

Jalgpalli MM-finaalturniir on selleks korraks läbi ja maailma parimad mängijad jagavad järgmise tiitli välja nelja aasta pärast. Nüüd pööratakse aga taas pilgud klubijalgpalli poole, kus suured tiimid jahivad usinasti endale nimekaid täiendusi. Loomulikult on kõrges hinnas MMil säranud mängumehed.

Seni on tänavu suvel kõige kõlavama täiendusega hakkama saanud FC Barcelona, kes hankis FC Liverpoolist 94 miljoni euro eest endale vastuolulise ründestaari Luis Suareze. Enne MMil aset leidnud hammustamisskandaali olid laialt levinud spekulatsioonid, et Suarez siirdub hoopis Madridi Reali, kuid pärast Giorgio Chiellini puremist leidis Uruguay koondise ründaja hoopis tee Katalooniasse.

Pärast ebaõnnestunud hooaega on Barcelona olnud üleminekuturul väga aktiivne ja lisaks Suarezele on meeskonnaga juba liitunud Ivan Rakitic, Claudio Bravo ja Marc-Andre ter Stegen. Senistest põhimängijatest on aga rahaks tehtud Cesc Fabregas (Londoni Chelsea) ja Alexis Sanchez (Londoni Arsenal). Hispaaniast tulnud teadete kohaselt on muudatusi tulemas veelgi.

Loomulikult ei kavatse katalaanide suurim rivaal Madridi Real kõike seda lihtsalt kõrvalt jälgida ja tõenäoliselt võib uudiseid kuulda ka Madridist. Kui tänavune Meistrite liiga võitja soovib Barcelona suurtehingu üle lüüa, siis praeguse seisuga tuleks kõne alla vaid üks mängija. Loomulikult on selleks meheks AS Monaco ridadesse kuuluv Kolumbia koondise 23-aastane ründav poolkaitsja James Rodriguez, kes lõi MMil viie kohtumisega kuus väravat.

Vaadates Hispaania meedias toimuvat, on hakatud võimaliku ülemineku tarbeks juba soodsat pinnast ette valmistama. «Madridi Realis mängimine oleks minu jaoks unistuse täitumine, kuid ma austan oma praegust klubi, kellel on sellistes asjades kõige kaalukam sõna,» rääkis Rod­riguez viimati Reali siseeluga hästi kursis olevale ajalehele Marca. «See on väga meelitav, et Madridi Reali sugune klubi tunneb minu vastu huvi. See oleks unistuste täitumine, kui liituksin oma unelmate klubiga. Real on mulle alati meeldinud. Olen korra käinud Santiago Bernabeul ja see oli imeline. Ütlesin siis endale, et tahan siin ühel päeval mängida.»

Lisaks jõudis Kolumbia koondise staar rääkida, et Cristiano Ronaldoga koos mängimine oleks privileeg ja portugallane vääris igati eelmise aasta maailma parima mängija tiitlit. Lisaks sobiks Rodrigueze arvates Reali teine suvine suur sihtmärk Toni Kroos ideaalselt Madridi meeskonda. Hispaania ja Saksamaa meedia teatel on Kroosi liitumine Realiga juba otsustatud – Bayern saab poolkaitsja eest 30 miljonit ning sakslane allkirjastab viie aasta pikkuse lepingu.

Eelmisel nädalal teatas Marca, et Real on astunud juba samme kolumbialase palkamiseks ja selleks tuleks neil esmalt rahaks teha Angel Di Maria ja Alvaro Morata. Viimane on juba teel Torino Juventusesse ning võtmeküsimuseks ongi siinkohal Di Maria. Hispaaniast tulnud teadete kohaselt on PSG valmis argentiinlase eest maksma 60 miljonit eurot ja seejärel olekski Realil võimalik kokku saada Monaco küsitav 75 miljonit eurot. Mäletatavasti müüs Madridi klubi mullu Mesut Özili, et teha algrivistuses Gareth Bale’i jaoks ruumi.

Ruumi peab juttude järgi tegema hakkama ka Karim Benzema, kelle koha peaks üle võtma Radamel Falcao. Ajalehe AS teatel saab praegu AS Monaco ridadesse kuuluv kolumbialane endale ka Benzema särginumbri 9. Samas pole aga nendes kuulujuttudes midagi üllatavat, kuna juba eelmisel suvel teatas Hispaania meedia, et Falcao karjäär Monacos jääbki vaid ühe aasta pikkuseks, sest eelkokkulepped Realiga on juba tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles