Kruuda püüab taastada usaldust iseenda vastu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda.
Karl Kruuda. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mõni nädal tagasi Poola MM-rallil lõppes Karl Kruuda võistlus karmi avarii ja auto lõhkumisega. Masina võistluskorda sättimine võttis nii kaua aega, et Eestisse jõudis see alles kolmapäeval ning esimesed meetrid sõitis ta eile kvalifikatsioonikatsele eelnenud vabatreeningul.

«Arvasin, et sellest pole midagi hullu, kuid võistlusolukorras tuleb gaasipedaali kõvasti vajutada ning siis tundsin, et kiiretes kohtades polnud õiget julgust,» tunnistas Kruuda. «Avariiga tekkivast halvast tundest vabanemine sõltub sellest, mida sa teed – kui kohe järgmisel päeval autosse istuda, pole erilist probleemi. Minul jäi aga kahenädalane paus sisse ning selle ajaga olen palju mõtelnud ja videoid analüüsinud – kas olin ise süüdi või oli viga autos. Ralli on spordiala, kus pead ennast usaldama ja endaga sina peal olema – hetkel seda ei ole.»

Kruuda lisas, et peab minema õhtul endaga suhteid klaarima. «See tähendab vaikust ja  rahu. Tuleb lihtsalt mõtelda, vaadata enda vanu videoid ja selle läbi leida tunnetus, et kõik on hästi,» selgitas ta.

See, et õnnetusejärgne esimene võistlus toimub kodustel teedel, muudab kiiruse leidmise lihtsamaks. Samas on Lõuna-Eesti teed sellised, kus enese tagasihoidmiseks pole ruumi – kui sina ei vajuta, teevad seda konkurendid.

Poolas juhtunud avarii oli aga koguni nii karm, et Kruuda ja tema kaardilugeja Martin Järveoja pidid tellima endale uued kiivrid. Tegemist on rallimeeste jaoks väga intiimse asjaga, millega harjumine võtab aega. «Meile väideti, et kiivrid on katki, kuid tahan need kontrollimiseks veel ekspertiisi saata,» lausus Kruuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles