Supervormis Soome vormeliäss sihib Saksamaal esikohta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Williamsi soomlasest piloot Valtteri Bottas.
Williamsi soomlasest piloot Valtteri Bottas. Foto: SCANPIX

24-aastane soomlane Valtteri Bottas liitus vormel-1 sarjaga möödunud hooajal ning tänavu on ta konkurentidele näidanud, et tegemist on tõeliselt kõva sõidumehega. Eriti hea hoo on Bottas saanud sisse viimastel etappidel ning täna läheb ta Saksamaa GP-l jahtima juba kolmandat järjestikust poodiumikohta.

Williamsil kihutav soomlane sai 22. juunil toimunud Austria GP-l elu esimese poodiumikoha, kui lõpetas kahe Mercedese järel kolmandana. Kaks nädalat hiljem tunnistas ta Suurbritannias ainult kodurajal kihutanud Lewis Hamiltoni paremust. Nüüd usub Bottas, et Mercedeste alistamine on võimalik ning läheb püüdma esikohta. Kvalifikatsioonis sai ta Nico Rosbergi järel teise koha ning stardib täna esireast. Kusjuures vahe Mercedesel kihutava sakslasega oli kõigest kaks kümnendikku.

«Peame taas oma tulemusega väga rahul olema,» ütles Bottas pärast eilset ajasõitu. «Arvan, et Mercedes on meist veel natukene parem, kuna kiirel ringil ei teinud ma ühtegi viga võtsin masinast viimase välja.»

Samas tänaseks on esireast startival mehel kõrged plaanid ning oma karjääri kolmanda poodiumikohaga koos sooviks mees võtta ka elu esimese esikoha kuninglikus sarjas. «Sellise meeskonna liige on väga hea olla ning me liigume õiges suunas. Püüame koguaeg paremaks muutuda. Loodame täna teha perfektse töö ja võtta Saksamaalt maksimaalsed punktid.»

Bottas on tõusnud vormel-1 parimaks soomlaseks, kuna hoiab üldarvestuses 73 punktiga viiendat kohta. Ferraril kihutav Kimi Räikkönen on 19 punktiga alles 12. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles