Hollandi legend: Webb oli hollandlaste vastu leebe

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Cruyff (paremal) vestlemas FC Barcelona praeguse peatreeneri Pep Guardiolaga.
Johan Cruyff (paremal) vestlemas FC Barcelona praeguse peatreeneri Pep Guardiolaga. Foto: SCANPIX

Kui Hollandi jalgpallikoondislased on süüdistanud inglasest kohtunikku Howard Webbi Hispaania eelistamises, siis hollandlaste läbi aegade kuulsaim jalgpallur Johan Cruyff on vastupidisel arvamusel.


«Kahjuks mängis Holland väga mustalt. Tegelikult oleks nad pidanud jääma juba esimesel poolajal üheksakesti, kuna tegid kaks räiget viga,» kirjutas Cruyff oma kolumnis. «Hollandi anti-jalgpalli oli Hispaania vastu aga ilmselt ainuke lahendus. Normaalaeg lõppeski neli soodsalt 0:0, kuna nad ei lasknud hispaanlastel mängida nii nagu nood tahtsid.»

Cruyff oli kriitiline Webbi suhtes, öeldes, et inglane oli liiga pehme.

«Kohtunik võib vahel halvasti vilistada, kuid ta ei tohi oma reegleid teha,» sõnas Cruyff. «Ta pidanuks eemaldama veel kaks mängijat, kaasaarvatud Arjen Robbeni teise kollase kaardiga, aga ka muudes situatsioonides targemini tegutsema. MMi finaal väärib suurt kohtunikku, kes suudab kõike reeglitepäraselt teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles