Kajupanga vigastus osutus oodatust tõsisemaks, ees ootab pikk mängupaus

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kajupank põrandal pärast löögi saamist, Kalle Põder teda tohterdamas.
Indrek Kajupank põrandal pärast löögi saamist, Kalle Põder teda tohterdamas. Foto: Kristjan Teedema

Eesti meeste korvpallikoondise mängumees Indrek Kajupank sai eilses sõprusmängus Taaniga vigastada ja kui esialgu kahtlustati parema põlve sidemete osalist rebendit, siis tänaste uuringute järel on selge, et Kajupanga vigastus on oodatust tõsisem ning ees ootab pikk mängupaus.

Kajupank sai eilses võidumängus 1.34 enne avapoolaja lõppu löögi põlve pihta ja jäi valudes maha lebama. Pärast külma spreiga turgutamist hüppas Kajupank meeskonnakaaslaste toel riietusruumi ja koondise arst Kalle Põder prognoosis pärast kohtumise lõppu, et tegemist võib olla põlvesidemete osalise rebendiga.

Täna käis Kajupank aga uuringutel ja selgus, et vigastus on siiski tõsisem. «Magnetuuringud näitasid, et tal on parema põlve külgsidemete täielik rebend ja meniski vigastus,» rääkis Põder Postimehele.

«Edasi tegeleb temaga Kaspar Rõivassepp ja tema otsustab, kas tehakse operatsioon või ei. Muidugi kuna Kajupank tahab edasi mängida, siis oleks operatsioon parem valik. Tavainimestel võib-olla pandaks külgsidemete venituse korral ortoos peale ja jalg paraneks ise, aga spordimeestel on teistmoodi. Ja lisaks jääks siiski meniski küsimus, nii et targem oleks korraga need ära parandada,» selgitas Põder, kes lisas, et operatsioonilauale heitmise otsustab Rõivassepp homme-ülehomme.

Samas pole Kajupanga jaoks otseselt vahet, kas tuleb minna noa alla või mitte, sest nii tõsisest vigastusest taastutakse igal juhul pikalt. «3-4 kuud tuleb tal igal juhul eemale jääda,» nentis Põder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles