Kollo ja Vesik jäid Austrias napilt põhiturniiri ukse taha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo Kollo.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo Kollo. Foto: www.fivb.com

Rannavõrkpallurid Kristo Kollo ja Rivo Vesik jäid napilt välja Austrias Klagenfurtis toimuval kõrgeima taseme maailmakarikasarja etapi põhiturniirilt, kui otsustavas kvalifikatsioonimängus alistuti Šveitsi paarile Philip Gabathuler - Mirco Gerson.

Kvalifikatsiooni avaringis olid Kollo ja Vesik tasavägises mängus 2:1 (16, -17, 12) üle kohalikust paarist Thomas Kunert - Christoph Dressler. Eelmisel nädalal üliõpilaste maailmameistrivõistlustel võitis see Austria duo pronksmedalid. Juba võidukalt lõppenud avamängu järel polnud Kollo kõige optimistlikum: «Suhteliselt hapud olime ise. Kaitses saime palle hästi kätte ja lahendasime need ka ära, aga minu side-out oli kehva. Kolmandas geimis saime õnneks mängu hästi jooksma.»

Põhiturniirile pääseja otsustanud mängus Šveitsi esinduse Gabathuler-Gerson vastu jäädi alla 0:2, kusjuures otsustav geim kaotati 19:18 eduseisult napilt 19:21. Ka avageim kulges tasavägiselt, kuni 9:9 viigiseisul jäi Kollo raskusse pallingu vastuvõtul ja oma rünnakul ning Eesti paar jäi 9:14 taha. Šveitsi mängijad hoidsid geimi lõpuni turvalist edu ja võitsid avavaatuse 21:16. Teises geimis ei suutnud kumbki pool otsustavalt eest rebida, šveitslaste pääsu põhiturniirile tagasid Kollo eksimused lõppfaasis.

Eestlased teevad kaasa ka 20.-24. augustil Poolas Stare Jablonkis toimuval Grand Slam etapi, kus alustatakse mänge samuti kvalifikatsiooniturniirilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles