Lahke tegu: MMilt eemale jäänud Ibrahimovic aitas Rootsi erivajadustega koondise MMile

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: SCANPIX

Rootsi jalgpallikoondise superstaar Zlatan Ibrahimovic pidi sel suvel Brasiilias toimunud MMi vaatama kõrvalt, sest tema koondis suurturniirile ei kvalifitseerunud. Miljonärist vutiäss aitas aga MMi-unistuse teoks teha Rootsi õpiraskustega jalgpallikoondisel, kellel esialgu jäi turniirile minekuks rahast puudu.

Rootsi õpiraskustega jalgpallikoondis kvalifitseerus Brasiilias toimuvale vaimsete vaegarengutega inimestele mõeldud jalgpalli MMile, aga esialgu jäi suur saavutus tähistamata, sest koondisel polnud turniirile sõitmiseks piisavalt raha. Kulutuste katmiseks võeti ühendust mitmete kuulsate Rootsi jalgpalluritega, kellel paluti rahakogumiseks annetada oma mängusärke.

Koondise abitreener Stefan Jonsson võttis ühendust ka Rootsi superstaari Zlatan Ibrahimoviciga, kes aga keeldus oma särki andmast ja pakkus välja teistsuguse lahenduse. «Rääkisin Zlataniga ja küsisin, kas ta saaks meile oma särgi annetada. Ta vastas: «Mida kuradit te särgiga teete? Kui palju see maksma läheb?» Kui vastasime, et vajame 350 000 Rootsi krooni, küsis ta kontonumbri ja kandis selle meile üle,» kirjeldas Jonsson lahke Ibrahimovici tegu.

Klubileiba Prantsusmaal Pariisi Saint-Germaini klubis teeniv Ibrahimovic selgitas, et kuna Rootsi koondis kaotas kvalifikatsiooniturniiri viimases voorus Portugalile ega saanud seega ise MMile sõita, oli tal hea meel aidata kellegi teise unistusel täituda.

«Jalgpalli peaksid saama mängida kõik, hoolimata oma soost või invaliidsusest,» rääkis Ibrahimovic. «Kui me MMilt välja jäime, olin väga pettunud, aga kui kuulsin sellest «tundmatust meeskonnast», siis ütlesin endale, et tahan teha kõik, mis minu võimuses, et aidata neil MMi kogeda. Selle üle ei olnudki midagi mõelda, see oli otsustatud,» lisas Ibrahimovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles