Pisarate, pettumuse ja vihma kiuste lõppvõistlusele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleriin Haas jõudis harjumatu tulemuse kiuste lõppvõistlusele.
Eleriin Haas jõudis harjumatu tulemuse kiuste lõppvõistlusele. Foto: Mihkel Maripuu

Kõrgushüppajad Eleriin Haas ja Grete Udras said hakkama suurepärase saavutusega ning jõudsid mõlemad Zürichis Euroopa meistrivõistluste lõppvõistlusele. Naised ületasid esimesel katsel 1.85, kuid 1.89 jäi eestlannadele alistamatuks. Võistlusjärgsed emotsioonid olid Haasil ja Udrasel aga täiesti erinevad.

«Pettumus! Häbi on sellise tulemusega finaali saada,» ütles Haas vahetult pärast võistlust. «Mina olen väga rahul. Tavaliselt olen märja rajakattega väga halvasti hüpanud, kuid täna kordasin hooaja tippmarki,» kommenteeris omakorda Udras võistlusjärgseid tundeid.

Märja rajakatte tõttu pidid Haas ja Udras enne võistlust valima, milliste naelikutega võistlema minna. Udras otsustas 9 mm pikkuste naelte kasuks, Haas läks peale 2 mm lühematega. «Soojenduse ajal proovisin pikematega, kuid siis jäid jalad justkui maa külge kinni. Seejärel vahetasin jalanõusid,» selgitas Haas. Udras oli aga pikkade naeltega rahul ning tal õnnestus võistlus suurepäraselt. «On juhtunud, et vihmaga ei saa ma algkõrgusestki üle,» meenutas ta.

Sellel aastal isikliku rekordi 1.93 hüpanud Haas ei uskunud pärast kolmandat ebaõnnestunud katset kõrgusel 1.89, et võib lõppvõistlusele jõuda. «See oli masendav ja võttis korra ka pisara lahti. Seejärel tõstis treener tribüünil pöidla püsti, aga ma ei saanud aru, mida ta öelda tahtis. Ka kohtunikud tulid mulle selgitama, et võin edasi pääseda,» meenutas Haas kvalifikatsioonis toimunut.

Haasi sõnul jäi tal eile lihtsalt lennukusest puudu, kuid pühapäevale vaatas ta vastu siiski rõõmsal pilgul. «Loodetavasti leian taas oma hüpped üles.»

Udras täitis oma eesmärgi täielikult ning läheb homme hüppama mõnusa tundega. «See oli väike ime, et ma üldse siia võistlema jõudsin. Juunikuu jäi mul täielikult vahele, kuna koperdasin tõkkehüpetel ja vigastasin hüppeliigest. Diagnoositi sideme rebend. Juulikuus sain taas ree peale ning nüüd olen siin. Suured tänud minu arstile ja füsioterapeudile.»

Kvalifikatsiooninormi (1.94) ei pidanud eile keegi ületama ning lõppvõistlusele pääses kokku 15 naist. Oma karjääri jooksul kahe meetri kõrguselt üle hüpanud naisi on stardis kolm: venelanna Maria Kutšina (2.00), hispaanlanna Ruth Beita (2.02) ja rootslanna Emma Green (2.01). Sellel aastal on selle piirini kerkinud vaid Kutšina.

Lõppvõistlus toimub pühapäeval Eesti aja järgi kell 16.16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles