India superliiga – vanameistrite uus meelispaik?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alessandro Del Piero on üks staaridest, kes on lubanud osaleda India superliiga projektis
Alessandro Del Piero on üks staaridest, kes on lubanud osaleda India superliiga projektis Foto: SCANPIX

Maailma suuruselt teise rahvaarvuga riik India pole end jalgpallis veel nähtavale kohale mänginud, kuid potentsiaali peaks miljardi elanikuga riigis olema küllaga. Jalgpalli populaarsust loodetakse riigis tõsta kümme nädalat vältava jalgpalliliigaga, millest võtavad osa mitmed maailmakuulsad staarid.

India superliiga (Indian Super League) alustab oktoobris ning korraldajad loodavad, et peagi tõuseb jalgpall suurriigis sama polulaarseks kui kriket. Oma osalemist selles suurejoonelises projektis on kinnitanud sellised mehed nagu Alessandro del Piero, David Trezeguet, Robert Pires, Freddie Ljungberg ja Nicolas Anelka. Viimased kaks meest hakkavad koos mängima Mumbai meeskonnas – viimati kuulusid Anelka ja Ljungberg samasse meeskonda 1999. aastal, kui toonased noored staarid kandsid Londoni Arsenali särki. Mumbai juhendajaks saab aga endine Manchester City ja Sunderlandi loots Peter Reid.

Kui tänavune hooaeg peaks edukaks osutuma, siis on oodata, et ka tulevikus hakkavad karjääri lõpetavad tippmehed India suunas vaatama. Tegemist on suurepärase võimalusega kümne nädala jooksul heas kliimas suurt raha teenida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles