Tartu Rock sõlmis lepingud kahe leedulasega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustas Peciukevicius.
Augustas Peciukevicius. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rock sõlmis hooaja esimesed ametlikud lepingud välismängijatega. Mängujuhi koha peal hakkab taas mängima eelmise hooaja täht leedukas Augustas Peciukevicius ning uue täiendusena liitub meeskonnaga tsenter Karolis Petrukonis.

Eelmise hooajal meeskonna üheks võtmemängijaks kerkinud 22-aastase Augustas Peciukeviciuse jäämine Tartusse on olnud suusõnaliselt pikalt kokku lepitud ja mees on Tartus treeninud juba augusti algusest peale. Eelmisel aastal EuroChallenge sarjas kogutud keskmised 11,5 punkti, 4 lauapalli ja 3,6 söötu ning enamvähem sarnased näitajad ka Balti liigas ja Alexela meistriliigas olid meeskonna parimate seas. Ent siiski ei saanud noor leedukas hooajast täit rõõmu, sest märtsis saadud rangluumurru tõttu ei saanud ta kevadel meeskonda aidata. Nii jäi ta eemale Balti liiga ja Alexela KML otsustavatest mängudest.

Meeskonna uueks täienduseks on aga teine leedukas, 27-aastane ja 212cm pikkune Karolis Petrukonis. Ameerikas Clemsoni ülikooli (NCAA I divisjon) 2010. aastal lõpetnud  Petrukonis on pärast seda mänginud kolm hooaega Utena Juventuse meeskonnas ning eelmise hooajal sai 50 mängu keskmiseks 8,78 punkti ja 4,14 lauapalli.

Veebruaris käis ta ka viimati Tartus ning kogus siis 18 punkti ja 14 lauapalli mängus, mille TÜ/Rock võitis 77:62. Petrukonis peaks meeskonnaga liituma juba täna õhtul.

Kaks leedukat jäävad ka selle hooaja TÜ/Rock ainsateks välistäiendusteks. Eestlastest mängijatega allkirjastatakse lepingud lähipäevil. Suulised kokkulepped on juba sõlmitud suure osaga eelmise hooaja meeskonnast ning meeste treeningud käivad täie hooga.

Teispäeval, 9. septembril kell 18.00 toimub TÜ/Rock meeskonna esitlus Tartu Ülikooli spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles