Endrekson lubas tuua Eestile veel ühe olümpiamedali

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson sai Ants Laaneotsalt kaitseväe eriteenete risti.
Tõnu Endrekson sai Ants Laaneotsalt kaitseväe eriteenete risti. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Teisipäeval, 26. augustil autasustas kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots olümpiamängudel hõbemedali võitnud Tõnu Endreksoni Kaitseväe Eriteenete Ristiga ja võttis Pekingi olümpiamängude hõbemedalimehelt lubaduse tuua Eestisse veel vähemalt üks olümpiamedal.

Nii nagu lahingusse ei tohi minna kaotusemõtetega, nii ei lähe ma ka kunagi tegema poolikut sõitu võistlustel,” ütles Tõnu Endrekson pärast eriteenete risti vastuvõtmist, vahendas kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja.

„«Olümpiamedal on minu jaoks suur saavutus, sest selle taga on pidev ja ränk töö ning meeskonna, treenerite ja kaitseväe abi,» lisas ta.

„Paarisaeruline kahene näitas tervele maailmale, et Eestis on suured sportlased,” sõnas kindralleitnant Ants Laaneots.

«Tänan teid kaitseväe nimel suure isikliku pingutuse eest, mis tõi meie rahvale nii palju rõõmu. Te olete eeskujuks tänastele noortele. Loodan, et teie võit aitab neid spordi juurde tuua ja spordi juures hoida,» ütles Laaneots.”

Kaitseväe juhataja võttis kapral Tõnu Endreksonilit lubaduse tuua ka järgmistelt olümpiamängudelt medal. Kapral Endrekson kirjutas kaitseväe juhataja külaliste raamatusse: „See ei jää viimaseks medaliks olümpiamängudelt.”

2006. aasta veebruaris staabi- ja sideväljaõppekeskuse Üksik-sidepataljoni juurde loodud spordirühma kuulub hetkel 18 kaadrikaitseväelasest tippsportlast, lisaks läbivad spordirühma koosseisus ajateenistust mitmed sportlased. Tänavusel Pekingi olümpial osales  seitse spordirühma kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles