Konkurent süüdistab Red Bulli raadiokeelu rikkumises

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Boullier.
Eric Boullier. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonna võidusõidudirektor Eric Boullier avaldas arvamust, et Red Bulli tiim kasutas eilsel Singapuri etapil keelatud raadiokorraldusi.

Alates Singapuri etapist on tiimidel keelatud edastada sõidu ajal sõitjale raadio teel infot selle kohta, kuidas too võiks oma ringiaega parandada. Boullier’ meelest hiilis Red Bull keelust aga kodeeritud sõnumite abil mööda. Näiteks öeldi tiimidele enne sõitu selgelt, et keelatud on juhised, mis puudutavad üle Singapuri raja kõrgete äärekivide sõitmist. Red Bull teatas aga Ricciardole raadio teel: «Kurvist väljudes äärekivide vältimine võib abiks olla, kui sul autoga probleeme tekib.»

Red Bulli tiimiboss Christian Horner sõnas seevastu portaalile Autosport.com, et tema probleemi ei näe. «Danielil oli probleeme jõuallikaga – üle äärekivide sõitmine kahjustas auto akut. Uurisime enne Charlie Whitingu käest, kas võime öelda, et ta äärekividest eemale hoiaks,» viitas Horner vormel-1 sarja võidusõidudirektori käest saadud loale. «Minu meelest oli see mõistlik. Raadiokeelu valguses tuleb leida sõnumite edastamise viisis õige tasakaal,» lisas ta. Ka Rahvusvaheline Autoliit (FIA) kinnitas pärast etappi, et Red Bull pole midagi valesti teinud.

Boullier’ meelest on reeglid siiski liialt ebamäärased. «Jah, minu arust oli tegu kodeeritud ja kummalise sõnumiga. Oleks nad seda öelnud korra, siis olgu, aga kaks-kolm korda on juba imelik. Ent selle uurimine on FIA, mitte minu asi,» märkis Boullier. «Eks me kuulame edaspidi veel rohkem, mida teised tiimid räägivad, sest tahame kindlad olla, et nad ei tee midagi sellist nagu Red Bull tegi Ricciardoga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles