Tallinn premeerib Heiki Nabi ja tema treenereid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Toomas Tatar

Tallinna linnavalitsus eraldas reservfondist maailmameistrivõistlustel Taškendis kreeka-rooma maadluses pronksmedali võitnud Heiki Nabi ja tema treenerite tunnustamiseks ja toetamiseks kokku 3000 eurot.

Eelnõu kohaselt toetatakse ja tunnustatakse Heiki Nabi 2000 euroga ning tema treenereid Henn Põllustet ja Aleksander Jairust kumbagi 500 euroga.

Nabi on viimastel aastatel olnud üks Eesti edukamaid sportlasi, ta on kahekordne maailmameister kreeka-rooma maadluses ja hõbemedali omanik viimastelt olümpiamängudelt Londonis.

Lisaks eraldas Tallinna linnavalitsus reservfondist Saksamaal Kielis toimunud võistlustel maailmameistriteks tulnud Forte X-41 klassi avamerejahi meeskonna tunnustamiseks ja toetamiseks 2500 eurot.

Forte on X-41 klassi jahi meeskonnaliikmete kodulinn on Tallinn. Forte avamerejahi võit maailmameistrivõistlustel on läbi aegade parim saavutus Eesti avamerepurjetamises. Saksamaal Kielis 2.–8. augustini toimunud maailmameistrivõistlustest võttis osa 151 jahti 19 riigist.

Ühtlasi eraldas linnavalitsus reservfondist 4000 eurot MTÜ Eesti Professionaalsete Rammumeeste Ühing korraldatava Strongman Champions League etapi kulude osaliseks katmiseks.

Strongman Champions League etapp korraldatakse 18. oktoobril Tallinna Spordihallis, Eestimaa tugevamate rammumeestega on vastamisi maailma parimad rammumehed - omavahel võistlevad kuus maailma tugevamat (Strongman Champions League üldarvestuse liidrid) ja kuus Eesti tugevamat rammumeest.

Strongman Champions League näol on tegemist võistlusega, mida korraldatakse tipprammumeestele üle maailma ja võistlusi kantakse üle Eurosport telekanalil. Strongman Champions League etapp annab Eesti rammumeestele võimaluse võistelda maailma parimate rammumeestega, hankida uusi vajalikke kogemusi ning tutvustada Tallinnat väljaspool riigi piire.

Võistluse eelarve on 39 900 eurot, millest Kultuuriminsteeriumi ja Hasartmängumaksu Nõukogu toetus kokku 4200 eurot ning sponsorite toetus summas 20 800 eurot. Tallinna linn eraldas spordi- ja noorsooameti eelarvest Strongman Champions League etapi korraldamiseks 2900 eurot rendikulude katteks. Linna täiendav toetus on mõeldud Eurosport ülekande ja lindistuse kulude ning Eurosport meeskonna transpordi-, majutuse ja toitlustamise kulude osaliseks katmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles