Rene Mandri teeb pühapäeval esimese vigastusejärgse stardi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri.
Rene Mandri. Foto: Toomas Huik

Eelmisel aastal Eesti parimaks jalgratturiks valitud Rene Mandri teeb pühapäeval Prantsusmaal oma esimese vigastusejärgse stardi. 200km pikkusele Classic de l'Indre ühepäevasõidule Mandri suurte lootustega veel starti ei asu.

24 aastane ProTouri meeskonna Ag2r La Mondiale proff Mandri sai vigastada mais peetud Giro d’Italia velotuuri kuuendal etapil, kui murdis kukkudes roidee, randme, kolm lülisamba ogajätket ning kopsu tuli auk.

«Olen treeninud üheksa nädalat ning valu enam tunda ei ole. Loomulikult ei ole minu praegune vorm väga hea, kuid eesmärk on hoog üles saada ning edukad stardid teha hooaja lõpus oktoobris,» ütles Mandri usutluses internetiportaalile cyclingnews.com.

Rene Mandri sai profiks 2006. aastal, kui sõitis ühe aasta Auber 93 meeskonnas ning võttis samal aastal ka esimese profivõidu Trophée Luc Leblanc.

2006. aastast on Mandril profileping Prantsusmaa tippmeeskonnaga Ag2r, kelle ridades eestlastest sõitnud veel Jaan Kirsipuu, Lauri Aus, Innar Mändoja ja Erki Pütsep. Praegu on Mandri meeskonnakaaslaseks 21 aastane Eesti tulevikulootus Tanel Kangert.

Mandri eelmise aasta edukaim start oli Vuelta a España’l, kui ta mahtus kolmel etapil esikümnesse ning lõpetas tuuri kokkuvõttes kõrge 24. kohaga. Järelejäänud hooajal üritab eestlane saada häid tulemusi eelkõige ühepäevasõitudel.

Sel aastal lõppeb Mandril ka leping praeguse tööandjaga Ag2r'iga. Lähematel kuudel on oodata Mandrilt ka allakirjutamist uuele profilepingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles