Tammertil polnud suuri illusioone

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tammert
Aleksander Tammert Foto: Mihkel Maripuu

Kergejõustiku EMil Barcelonas kettaheite lõppvõistluselt välja jäänud Aleksander Tammert tunnistas, et ei omanud võistluse eel kuigi suuri illusioone.

«Teadsin, et võin heita 62 meetri kanti,» sõnas lõpuks 60.08ga piirdunud mees. «Kuid teise grupi ajaks muutus ring tolmust libedaks ning pöördeid oli raske alustada. Soojendusel rahulikult heites polnud hullu, kuid hoogu juurde pannes muutus asi keeruliseks.»

Omapärane äpardus juhtus Tammertil avakatsel, kui päikseprillid hakkasid higist libedalt näolt eest libisema. «Kui prillid lendavad ringist välja, siis heide ei loe. Seepärast ei saanud ma korralikult lõpuni tõmmata, vaid hakkasin teise käega prille püüdma,» kirjeldas ta.

Pisut raskemask muutis Tammerti jaoks võistlemise seegi, et eile jättis ta ära oma hommikuse treeningu ning istus selle asemel Taavi Peetre treenerina staadionil. «Jalgadele ei mõjunud see hästi, pidin pärast seda käiku kohe massööri juurde minema. Tegelikult tahtnuks teha paar heidet,» selgitas kogenud kettamees.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles