Tartu Bigbanki esimeseks sidemängijaks on tõusnud 17-aastane Viiber

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Viiber.
Robert Viiber. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel algas Eesti-Läti ühisliiga hooaeg, kus võistlustules olid kõik Eesti klubid. Liigatabelit asusid juhtima Tallinna Selver ja Tartu Bigbank, kel mõlemal koos kuus punkti, kolme punktiga järgneb Pärnu, kel peetud üks mäng vähem. TTÜ-l seitsmendana on kaks silma.

Tallinna Selver oli laupäeval 3:0 üle Läti meistermeeskonnast RTU/Robežsardzest ning pühapäeval 3:1 Daugavpilsist. Selveri peatreener Rainer Vassiljev sõnas, et kuus punkti ei tulnud lihtsalt. «Kordaläinud nädalavahetus, oli tunda, et esimesed punktid on mängus ja väike värin oli sees,» rääkis juhendaja. «Daugavpils on kodus alati väga ebameeldiv vastane.»

«Laupäeval olid mehed RTU vastu tublid, RTU dikteeris mängu, ent ka korduvalt kaotusseisu jäädes võideldi edasi, taktikalised otsused suudeti ellu viia ja saime nad kätte,» lisas Vassiljev.

Tartu Bigbank sai avamängus 3:0 jagu Ozolnieki Poliursist ja teisel mängupäeval võideti 3:0 Jelgavat. Tartu esimeseks sidemängijaks tõusis sel nädalavahetusel 17-aastane Robert Viiber, kes mängis üle 21-aastase konkurendi Georgi Topalovi. «Hetkel on tõesti esinumber sel positsioonil Viiber, keda tuleb kiita, sai hakkama,» rääkis peatreener Andrei Ojamets. «Muidu on meie mängupilt nii ja naa. Pole veel see, mida näha tahaks, aga kuus punkti on kirjas.»

Oma hoogu hakkab leidma ka üks Tartu liidritest, nurgaründaja Robert Täht, kes tõi mõlemas mängus 17 punkti. Sõrmevigastuse tõttu ei teinud Tartul kaasa tempomees Henri Treial ega diagonaal Argo Meresaar, kes on hädas põlvega. Vigastusest on aga taastunud nurgamees Denis Sintov. «Tema tegi juba korralikke esitusi, eriti avamängus,» ütles Ojamets.

Laupäeval oli põnevaim kohtumine hiljuti Schenker liiga Superkarika võitnud TTÜ ja lätlaste Daugavpilsi Ülikooli vahel, kus TTÜ tuli välja 0:2 kaotusseisust ja sai magusa võidu. TTÜ brasiillasest diagonaalründaja Daniel Maciel tõi seejuures koguni 31 punkti (kasutegur +17). Pühapäeval oli TTÜ vastaseks RTU/Robežsardze, see mäng lõppes Eesti klubi 0:3 kaotusega.

Liiga uustulnuk Järvamaa pidi laupäeval tunnistama tiitlikaitsja Pärnu 3:0 paremust. Kaotusega alustas hooaega ka Danpower/Võru Võrkpalliklubi, kes jäi võõrsil peetud kohtumises 1:3 alla Jelgava Biolarsile. Pühapäeval kaotas Võru Ozolnieki Poliursile 0:3. Liigas debüteerinud Läti klubi ASK/Kuldiga võitis 3:2 Rakvere Võrkpalliklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles