Balti liiga kokkuvõte: Lepp jäi punktiga Valgenevest rahule

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Lepp.
Jüri Lepp. Foto: Liis Treimann / Postimees

HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi käsipallimeeskond naases nädalavahetuse Balti Liiga etapilt Valgevenes ühe punktiga kahest mängust, peatreener Jüri Lepp jäi heade etteastetega tugevate vastaste vastu rahule. Teine Eesti klubi, Põlva Serviti pidas ühe kohtumise ning sai tabelisse esimese võidu.

Lepp: Minski SKA on väga võimas

Kehralaste pikk reis Valgenevesse andis avapäeval 29:29 (14:15) viigi Bresti HC Meškoviga. «Punkt-punkti mäng,» sõnas Lepp. «Olime paaril korral kahe-kolme väravaga peal, aga kuus minutit enne lõpuvilet sai Brest omakorda kolmega ette, nii et võib öelda, et võidetud punkt. Eks kogu reisi maksimaalne eesmärk saigi olla kaks punkti avapäevast, aga et vastased on tugevad ja meie mängisime hästi, siis peab reisiga rahule jääma.»

Pühapäeval astus Eesti meistrile vastu Balti Liiga mullune võitja Minski SKA, kes päev varem oli võimsa esitusega alistanud Riihimäe Cocksi 32:26. «Jäime algul kiirelt taha, aga kogusime end ning suutsime vahe korraks isegi üheväravaliseks vähendada. Võitlesime tublisti, aga lõpuks ikka veidi vajusime ära. Jätsin sel korral ukrainlase Dmitro Jankovski pingile, sest ta valus käsi vajas hädasti puhkust,» kirjeldas Lepp.

SKA võidunumbrid olid lõpuks 36:26 (16:13), kirjutades nii kehralastele tabelisse hooaja esimese kaotuse. Lepp tunnustas vastaste võimsust: «SKA on ikka hetkel väga hästi komplekteeritud, kõikidele positsioonidele mitu tasemel meest ja julgen öelda, et tegu on viimaste aastate tugevaima koosseisuga selles klubis. Eks kohaliku Dinamo lagunemine tõi ka Minski toetajad just SKA taha, nii et on näha kui tõsiselt arenetakse.»

Serviti avas punktiarve ülekaaluka võiduga

Tänavuses kuue võistkonnaga Balti Liigas polnud Põlva Servitil enam eriti eksimisruumi, olles paar nädalat tagasi alustanud kahe kaotusega. Ja eksima sunniti hoopis vastased ehk Vilniuse VHC Šviesa alistati kodusaalis kindlalt 35:21 (17:7). Leedukad asusid 1:0 juhtima, ent viskasid järgmise värava 10. minutil, võõrustajad olid vahepeal vastanud kuuega.

Serviti suurim eduseis saabus 39. minutil kui juhiti juba 25:8. Lõpus lasti külalised pisut lähemale, kuid võitu käest mullune Balti Liiga hõbe ei andnud. «Tegime hea esituse ja erinevalt tänavuse hooaja eelmistest mängudest, suuri mõõnaperioode sisse ei lubanud,» rõõmustas põlvalaste peatreener Kalmer Musting.

«Just esimesed 40 minutit olime stabiilselt head, eriti kaitses ning avapoolajal tegi suurepärast tõrjetööd Eston Varusk. Au leedukatele, et nad püssi põõsasse ei visanud ja võitlesid, aga ilmselt polnud neil parim päev ning meil jälle õnnestus hästi, sellest ka suhteliselt ülekaalukas edu,» lisas Musting. «Tähtis võit tabelisse, mis annab ka enesekindlust meeskonnale enne järgmiseid tähtsaid mänge.»

Sarnaselt kehralastele võttis reisi Valgevenesse ette ka Soome meister Riihimäe Cocks ja naasevad nemadki koju punktiga. Avapäeval Minski SKA-le 26:32 (7:20) alla jäänud soomlased mängisid pühapäeval HC Meškoviga 30:30 (14:15) viiki.

Cocks jätkab siiski liidrina 5 punktiga (4 mängust). Järgnevad võrdselt 4 silmaga SKA, HC Meškov ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, kuid Valgevene klubidel on peetud vaid kolm kohtumist. Servitil on tabelis 2 ja Šviesal 1 punkt (mõlemal 3 mängust). Balti Liiga parim snaiper on kehralane Marko Slastinovski 30 tabamusega, Soome parim käsipallur Andreas Rönnberg Cocksist on kuue värava kaugusel.

Järgmised mängud Balti Liigas:

15. november:          14:00  HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Riihimäe Cocks (Kehras)

15. november:          15:00  Vilniuse VHC Šviesa – Bresti HC Meškov (Vilniuses)

15. november:          19:00  Põlva Serviti – Minski SKA (Põlvas)

16. november:          15:00  Vilniuse VHC Šviesa – Minski SKA (Vilniuses)

16. november:          17:00  Põlva Serviti – Bresti HC Meškov (Põlvas)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles