Tartu Rulluisumaratoni ajalugu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rulluisumaraton.
Tartu Rulluisumaraton. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Klubi Tartu Maraton pikaajaline unistus viia läbi Tartu Rulluisumaraton täitus 2007. aasta 26. augustil - Tartu linnas ning Tartu valla territooriumil toimus SEB Ühispanga 1. Tartu Rulluisumaraton, distantsidega 36 km ja 15 km.

Viimati pakkus klubi uut ja huvitavat väljakutset 13 aastat tagasi, kui sündis Tartu Rattamaraton, millest on tänaseks kasvanud ca 5000 osalejaga üks Eesti populaarsemaid rahvaspordiüritusi.

Esimese Tartu Rulluisumaratoni läbiviimiseks vajaliku kvaliteediga maanteelõigu otsingud kestsid aastaid, kuid 2007. aastal leiti lõpuks sobilik võistlustrass Tartu vallast.

Osalejad uisutasid Tartu linnast Narva mnt võistluskeskusest kuni Aovere tankla teeristini ning sealt tagasi kuni Vahi ringini. Läbides kaks sellist ringi finišeerisid rulluisutajad taas Narva mnt võistluskeskuses.

Enne esimest Tartu Rulluisumaratoni olid paljud asjatundjadki pessimistlikud selle spordiala populaarsuses. Siiski tõi esimene üritus kokku ligemale tuhat uisutajat ning paljud Tartu Nelikürituse osalejad leidsid enda jaoks uue spordiala – rulluisutamise.

SEB 2. Tartu Rulluisumaratonil oli osalejaid juba 1114 ja SEB 3. Tartu Rulluisumaratonil kokku 1528.

Loodetavasti saab peagi ületatud ka juba ka 2000 lõpetaja piir. Ka Tartu Rulluisumaratoni programmis on traditsioonilised lasteüritused, kuid mitte laupäeval, vaid vahetult enne põhidistantside starte pühapäeval – toimuvad traditsioonilised TILLUsõit ja MINImaraton.

Tartu Rulluisumaratoni senised võitjad on:

Aasta

M võitja

N võitja (üldkoht)

2007

Danila Ruusu

Enel Kõrva (13)

2008

Teemu Ylänen (FIN)

Enel Kõrva (43)

2009

Alfredo Moreno (VEN)

Evgenia Radionik (RUS) (23)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles